EN facebook

Már tízezren látták a felújított múzeum kiállításait

MÉRFÖLDKŐ

2020-08-31 07:00

Az augusztus közepi újranyitás óta, azaz két hét alatt már tízezren látták a felújított Móra Ferenc Múzeum és Vár kiállításait Szegeden. A legnagyobb sikernek az új állandó kiállítások számítanak: a természettudományi tárlat Máté Bence fotóival, a Móra Rengeteg és a Várban látható Szeged történeti kiállítás.

 

Két hét alatt már tízezren látták a Móra Ferenc Múzeum és Vár megújult épületét és kiállításait Szegeden. Mind az első hétvégén, mind a hosszúhétvégén tömegek voltak kíváncsiak a tárlatokra és a kilátóra, de a hétköznapokon is sokan érkeznek – főleg kisgyermekes családok.

 

 

Az óriási érdeklődés középpontjában leginkább az új állandó tárlatok állnak. A Móra Ferenc Múzeum főépületében az új természettudományi kiállítás mind a nagyoknak, mind a kicsiknek nyújt érdekességet: Máté Bence természetfotós közel száz fényképe mellett sok-sok állat és növényfaj, valamint egy izgalmas foglalkoztató is várja a gyermekeket és felnőtteket.

 

A Móra Rengetegben a természetszerető Mórát ismerhetik meg az érdeklődők: gyönyörű látványvilág, sok-sok játékos részlet mutatja be a legendás író életét, személyiségét.

 

 

A Vár épületében pedig egy Szeged történeti kiállítást nyitottak, ahol bárki boszorkánymáglyára állhat, besétálhat Rózsa Sándor börtönébe vagy megismerheti a Nagyárvíz pusztításának történetét.

 

emlékezet, kiállítás, látogató, természet
2020-08-24 18:00
kiállítás, látogató, örökségvédelem, történelem
2020-08-18 20:00
beruházás, fénykép, kiállítás, látogató, természet, természettudomány
2020-06-15 07:00