EN facebook

Az utolsó simítások – Jönnek az új kiállítások

KIÁLLÍTÁS

2020-08-07 07:00

Hamarosan megnyitja kapuit a megújult Móra Ferenc Múzeum: az utolsó simítások, finomítások folynak a kiállítóterekben. Máté Bence fotói, a természetvédő Móra, Rózsa Sándor cellája, Gábor Áron rézágyúja és Munkácsy alkotásai is várni fogják a látogatókat.

 

A végéhez közeledik a szegedi múzeum felújítása. A kiállítótermekben az utolsó simításokat végzik, hogy minden készen álljon a 2020. augusztus 14-i újranyitásra.

 

 

Igazi kiállítás-kavalkád várja majd az érdeklődőket: a megújult természettudományi tárlatot Máté Bence gyönyörű fotói egészítik ki, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők. A természetvédő Móra Ferencet mutatja be egy igazán természetközeli, digitális játékokkal színesített tárlat, valamint a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait.

 

Két új időszaki tárlattal is készül a múzeum: az egyiken Gábor Áron rézágyúját és további 48-as ereklyéket láthatunk, például azt a pipát, melyet Deák Ferenc kapott ajándékba Széchenyi Istvántól. A díszteremben Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye titkainak nyomába eredhetünk az eredeti vázlatok segítségével.

helytörténet, kiállítás, természet, természettudomány
2020-07-06 20:00
beruházás, fénykép, kiállítás, látogató, természet, természettudomány
2020-06-15 07:00