EN facebook

Máté Bence természetfotói a Móra-múzeum kiállításán

KIÁLLÍTÁS

2020-06-15 07:00

Máté Bence természetfotós közel száz fényképét is láthatják hamarosan az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A megújuló természettudományi állandó kiállításon emellett interaktív játékok is várják majd a látogatókat.

 

A szegedi Móra Ferenc Múzeum természettudományi állandó kiállítása is megújul a jelenleg zajló felújítás során. Az új tárlat különlegességét az adja, hogy Máté Bence, a Szegeden született természetfotós képei is megjelennek majd a kiállításon. Összesen közel száz fényképet láthatunk majd különböző emlősökről, madarakról. Felbukkan például a dámvad, a jégmadár, a réti sas vagy a vidra is.

 

 

Az új természettudományi állandó kiállítás központi témája a Tisza és a Nagyalföld élővilága lesz érdekes, izgalmas formában. A tárlaton különböző élőhelyeket és állatfajokat, növényeket fognak bemutatni, de át lehet majd gázolni virtuálisan egy vízfolyáson, valamint találkozhatunk a legendás tiszavirággal is. A kiállítás területe is nőni fog: egy múzeumpedagógiai foglalkoztató termet is kialakítanak, ahol egy égigérő fa ágaiban várják majd különböző játékok a látogatókat.

 

 

felhívás, gyűjtemény, interjú, látogató, természet
2020-05-01 20:00
beruházás, bővítés, kiállítás, örökségvédelem
2020-05-27 07:00
állományvédelem, beruházás, látogató
2020-02-06 16:30