EN facebook

3800-an a megújult múzeumi kiállításokban Szegeden

MÉRFÖLDKŐ

2020-08-18 20:00

Megnyitotta kapuit a megújult szegedi múzeum: közel négyezren voltak kíváncsiak a megújult Móra-múzeumra és a Vár és Kőtárra az első hétvégén. A látogatók birtokba vehették az új tereket, az új interaktív kiállításokat és a tetőkilátót is.

 

Sok új, izgalmas elemmel bővült a szegedi Vár és Kőtár. A Vár földszintjén elkészült egy minden elemében 21. századi állandó kiállítás a város múltjáról, ahol a látogatók valóban testközelből élhetik át a város fontosabb történelmi eseményeit. A sajtósétán az újságírókról is kiderülhet majd, vajon elítélték-e volna őket boszorkányságért és megtudhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándorként a várbörtönben raboskodni. Emellett egy látványos, buborékoló vízfal mutatja be az egykori Szeged térképét, de megismerhetjük a nagyárvíz pusztításának történetét és az egykor volt szegedi vár életét és lebontásának okait is.

 

Az épület új bejáratot kapott, ahol régészeti homokozó várja a legkisebbeket, valamint megújult a várkert is. A kőtár kibővült, így még több építészeti emléken keresztül ismerhetik meg a múltat az érdeklődők.

beruházás, bővítés, kiállítás, örökségvédelem
2020-05-27 07:00
látogató, örökségvédelem, természet, történelem
2020-08-15 14:00