EN facebook

A látogatók kedvence lett a Móra Rengeteg

KIÁLLÍTÁS

2020-08-24 18:00

Nagy sikernek örvend a frissen megnyitott Móra Ferenc állandó kiállítás a szegedi Móra-múzeumban. A Móra Rengetegben izgalmas interaktív játékok, felfedezésre váró Móra-történetek várják az érdeklődőket. A kiállítás megálmodója Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája, aki Zöldy Z. Gergely látványtervezővel egy igazi mesebeli világot álmodott meg.

 

A felnőttek és a gyermekek is lelkesen vették birtokba az augusztus közepén megnyitott Móra Rengeteg című kiállítást a szegedi múzeumban. A tárlat látványvilága és tematikája a természetre épül, hiszen a legendás író rajongott a természetért, maga is földrajz-természetrajz szakon végzett.

 

 

Az égigérő fák között bolyongva a látogatók megismerhetik Móra Ferenc kedvenc virágait, állatait, életének fontos eseményeit és szereplőit. Valamint azt is, hogy regényeiben, írásaiban hogyan kapott szerepet a természet és miért szeretett volna a sírjára egy nyírfát ültettetni.

 

A Móra Rengeteg című kiállításon 2020. augusztus 25-én, kedden 11 órakor tartunk sajtósétát. Az eseményen a kurátor, Vészits Andrea mutatja be a tárlatot. A sétára tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat!

(Bejutás a Móra Ferenc Múzeumba: a rakpart felőli járdáról, az épület oldalánál kialakított átjárón keresztül, a kocsifeljáróra felsétálva)

helytörténet, kiállítás, természet, természettudomány
2020-07-06 20:00
kiállítás, látogató, örökségvédelem, történelem
2020-08-18 20:00
látogató, örökségvédelem, természet, történelem
2020-08-15 14:00