Zalán Tibor a Mesemúzeum új kulcsőre

MŰHELY

Petőfi Irodalmi Múzeum
2021-11-26 07:00

2021. november 27-én délelőtt 11 órakor kulcsátadó ceremóniára kerül sor a Mesemúzeumban, amelynek kapcsán új kulcsőrt avatnak Zalán Tibor személyében. A Kányádi Sándor Kossuth-díjas író kezdeményezésére létrejött Mesemúzeum fontos szerepe a kulcsőri tisztség, amelyet minden évben más gyermekirodalmi alkotó tölthet be.

 

Az elmúlt években ezt a tisztséget többek között Tóth Krisztina, Marék Veronika, Csukás István és Lackfi János látta el. A Mesemúzeum kulcsőrei kortárs írók közül kerülnek ki, akik egy évig támogatják megjelenéssel, programokon való részvétellel az intézményt.


Zalán Tibor ezúttal Berg Judittól veheti át a tiszteletbeli címet. Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg a következőképpen vall saját művészetéről: „Írtam és még írok néha könyveket az olvasóknak, drámákat a színházba járóknak, hangjátékokat a rádióhallgatóknak, dalszövegeket a koncerten csápolóknak és még sok egyebet – mindezt a gyermekek számára is megcsinálom, csak nekik, ha lehet, még jobbakat és jobban.”

 

A november 27-ei ceremónia (kulcsátadás és beszélgetés) után Zalán Tibor műveinek szereplőit kelthetik életre a gyerekek Farkas Réka iparművész segítségével.

 

emlékezet, gyűjtemény, irodalom, látogató, programajánló
2021-11-25 20:00
Az év kiállítása, irodalom, kiállítás, Pulszky Társaság - 30 év, virtuális
2021-10-13 18:00