EN facebook

Zalaegerszegen a lenszövő biennálé

2019-11-10 15:00

Krosno - Zalaegerszeg lengyelországi testvérvárosa - kétévente ad otthont annak a textilművészeti bemutatónak, ami rendre a zalai megyeszékhelyre is ellátogat, köszönhetően a Göcseji Múzeum és a Krosnói Kézműves Múzeum lassan húsz éve tartó szakmai kapcsolatának.

 

A bemutatott kollekció nemzetközi zsűrijének visszatérő tagja dr. Kostyál László művészettörténész, aki a díjazott műveket a négy lengyel és a cseh kollégájával együtt kiválasztotta. A zsűri tagjainak az értékelés során az esztétikum, a minőség és a művészi kifejezés mellett figyelniük kellett arra is, mennyire felel meg az alkotás a pályázatban felsorolt kritériumoknak.

 

A lenbiennáléra elküldött alkotásoknak legalább 70 százalékban lent kellett tartalmazniuk, méretbeli megkötés is létezik, viszont témában szabad kezet kaptak a művészek. A bemutatott művek gazdagon illusztrálják a kortárs művészeti trendeket. Az idei kiállításon a cserszegtomaji Takács-Szencz Lívia textilművész két gobelinje képviseli a magyar színeket.

 

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben jövő januárig látható tárlaton tizenkét országból 91 alkotó 117 munkáját tekintheti meg a közönség.

programajánló
2019-11-09 09:00
kiállítás, Múzeumok Éjszakája, tárgy
2017-06-29 17:17