EN facebook

Visszatérnek a Csontváry-festmények pécsi otthonukba

TÉMA

2023-07-23 07:00

Hamarosan megnyílik a Csontváry170 kiállítás Pécsett. A művész nagyméretű képeinek szállítása miatt forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani a belvárosban.

 

2023. július 27-én, csütörtökön költöznek Pécsre a monumentális Csontváry-művek (a Baalbek például 385×714 centiméteres) az erre a célra kialakított biztonsági ládákban. A túlméretes szállítótréler jelzőőrök segítségével 10 óra körül – a Széchenyi tértől tolatva – érkezik meg a helyszínre. A ládákat daruval emelik be. Ez a munka csak teljes útlezárás mellett végezhető, ezért 8 és 21 óra között teljes szélességben lezárják a Janus Pannonius utca Vörösmarty utca és JPM Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) közötti szakaszát, beleértve a múzeum homlokzata előtti területet is.

 

A lezárás ideje alatt nem lehet a Szent István tér irányából a Janus Pannonius utcán keresztül a Káptalan utcába eljutni. Terelőút a Kórház tértől a Klimó György utca – Aradi vértanúk útja – Hunyadi út – Szepesy Ignác utca – Káptalan utca útvonal felé lesz. A Káptalan utca a Szepesy Ignác utcától nyugatra, míg a Janus Pannonius utca a Szent István tér felől lesz zsákutca.

 

Az Apáca utca teljes szakaszán ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lép életbe, az utca északi oldalán pedig a Vörösmarty utca és a Szent István tér között megállási tilalom lesz érvényben a lezárás ideje alatt. Tehát az Apáca utca mind a Szent István tér, mind a Széchenyi tér felől elérhető marad.

 

A Janus Pannonius utca lezárt szakaszán, az utca északi oldalán a gyalogosok közlekedése biztosított lesz.

 

A pécsi forgalomkorlátozásról és útlezárásról további információ a Biokom Nonprofit Kft-től kapható.

kortárs, művészet, programajánló
2019-01-29 12:00
beruházás, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2023-03-07 07:00