EN facebook

Virtuális kalandozások a Mozaik Múzeumtúrával

MOZAIK MÚZEUMTÚRA

2021-04-19 07:00

Virtuális kirándulás a múzeumok körül. Folytatjuk a 2020-ban elindított digitális rendezvénysorozatainkat, ezúttal Virtuális Roadshow állomások keretében. A következő hetekben 5 különböző tematikában ismerhetik meg a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét. Első tematikaként különböző művészeti alkotásokat és képviselőit mutatjuk be, a Művészet világnapja alkalmából.

 

A jelenlegi helyzet nem teszi tehetővé, hogy meglátogassuk kedvenc múzeumjainkat, a bezártságot feldolgozni egyre nehezebb, ezért szeretnénk segíteni egy kis kellemes kulturális kikapcsolódással.

 

Virtuális rendezvényeink célja, hogy a diákoknak tanulási segítséget nyújtsunk, a múzeumbarátoknak enyhítsük a hiányát és mindenki megtudhassa, milyen színes is a hazai múzeumi világunk. A következő hetekben még négy tematikával készülünk, ezek közül legközelebb az irodalmi múzeumokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

Az első tematika a Művészet világnapjával kapcsolatos. A Művészet világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését bemutatva sokszínűségét. A jelenlegi ínséges idők még inkább igazolták, azok a művészeti szektorok, amiket alapvetőnek, természetesnek gondolunk az életünkben, mennyire is tudnak hiányozni, ha a megszokottól eltérően nehezebben vagy épp más formában érhetjük el.

 

A kiállításokat, videókat a www.virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon lehet megtekinteni, ahol az előző digitális rendezvényeink is elérhetőek.

 

Az első Roadshow állomásunk az alábbi link alatt érhető el:

 

www.virtualismozaikmuzeumtura.hu/index.php?p=iskolai_napok&o=508

 


További részletek a Mozaik Múzeumtúráról:

 

www.mozaikmuzeumtura.hu

www.virtualismozaikmuzeumtura.hu

Facebook: @mozaikmuzeumtura

Instagram: @mozaikmuzeumtura
Youtube: Mozaik Múzeumtúra

 

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával, Tájak - Korok - Múzeumok Egyesület együttműködésével és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában.

látogató, Mozaik Múzeumtúra, múzeumpedagógia, műhely, virtuális
2020-08-09 07:00
gyűjtemény, Mozaik Múzeumtúra, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-04-23 07:00
látogató, Mozaik Múzeumtúra, műhely, pedagógus, programajánló, tanulás, virtuális
2020-05-09 20:00