EN facebook

Virtuális Mozaik Múzeumtúra - Elindult a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala

MOZAIK MÚZEUMTÚRA

2020-04-23 07:00

Napjainkban, a zárva tartó múzeumok számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal. A Mozaik Múzeumtúra weboldalán egyedülálló módon, ezeket a hazai digitális múzeumi tartalmakat gyűjtöttük össze minden kultúrakedvelő számára, hogy könnyebben vészelje át ezt az időszakot. Az új oldallal a pedagógusoknak is segítséget kívánunk nyújtani a digitális oktatáshoz.

 

Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok által létrehozott digitális tartalmakat a kultúrára vágyók, valamint a pedagógusok számára, akiknek a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzé tételéve igyekszik segítséget nyújtani.

 

Az oldalon igyekszünk a lehető legsokszínűbb tartalmakat megjeleníteni a múzeumi partnereink segítségével, már most közel 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

 

 

 

Az egyszerű felhasználhatóság érdekében az oldalon megjelenő tartalmakat #hashtagekkel láttuk el, így a funkció segítségével különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, és így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

 

 

 

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtöttük a magyarországi múzeumok youtube csatornáit, ahol mindenki kedvére keresgélhet a megfelelő tartalmak közt, akár iskolai segédanyagként, akár szórakozási, kikapcsolási célból is.

 

Az oldal az alábbi linken érhető el: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/virtualis-muzeumtura

 

Fontos, hogy tartsuk be a járvány alatt az előírtakat, az utcai barangolás helyett maradjunk otthon, kapcsoljuk be a számítógépet, kalandozzunk a virtuális múzeumtúránkon, fedezzük fel az ország sokszínű kiállításait, hiszen múzeumba menni – online is - jó!

 

#virtuálismúzeumtúra #mozaikmuzeumtura #múzeumozzotthon #szobamúzeum #otthonimúzeum #maradjotthon #vigyázzunkegymásra #virtuálismúzeum

 

 

Bővebb információk a Mozaik Múzeumtúráról:

 

• Weboldal: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/


• Facebook: https://www.facebook.com/mozaikmuzeumtura/


• Instagram: https://www.instagram.com/mozaikmuzeumtura/

 


A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósúl meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában.

 

kiadvány, Mozaik Múzeumtúra, téma
2019-10-03 08:00
kiadvány, látogató, magazin, Mozaik Múzeumtúra, programajánló
2020-03-04 21:00