EN facebook

Első mérföldkövéhez ért a Mozaik Múzeumtúra Virtuális Roadshow - Vakációzzunk a múzeumokkal! játékos programsorozata

MOZAIK MÚZEUMTÚRA

2020-08-09 07:00

Mennyire ismerjük hazánkat? Mit tudunk a négy nagy tavunkról?


2020. július 28-án indult útjára a #maradjitthon kampányhoz csatlakozva a Vakációzzunk a múzeumokkal! virtuális múzeumpedagógiai roadshow, mely hazánk négy legnagyobb tavát mutatja be főként gyerekeknek, családoknak. A Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája által 10 napja elindított játékos ismeretterjesztő program videós anyagait már több, mint 16 ezer alkalommal nézték meg, míg a múzeumi játékokat, aloldalakat, több mint hatezerszer töltötték le.

 

A Ki mit tud a nagy tavainkról? című kvízben 65%-ban helyes válaszok születtek.

 

Tihanyi Bencés Apátság

 

Balatoni József, alias Jocó bácsi, a Mozaik Múzeumtúra iskolai programjának szakmai házigazdája által összeállított redmenta kvízben megadott válaszok több, mint 65%-ban helyesek voltak. Itt földrajzi, történelmi érdekességek szerepeltek a kérdéseknél, néhány opcionálisan megadott válasszal. Célunk az volt, hogy a helyszíneket és információkat tegyük összhangba a diákok fejében is. „Természetesen van mit fejlődni, de itt pont ez a lényeg, a játékos tanulás. Én nagyon örülök, hogy ilyen módon dolgozzuk fel hazánk történelmét, érdekességeit, nem csak diákoknak, de a szülőknek is van mit tanulniuk.” – fogalmaz Jocó bácsi.

 

A tartalmak egész nyáron elérhetőek, aki még nem mérette meg a saját tudását, ezen a linken megteheti.

A négy régió múzeumpedagógiai játékaiban tavanként a legnépszerűbb múzeumok/kiállítóhelyek a következők voltak:

 

Balaton – Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

Velencei-tó – Bory-vár

 

Tisza-tó – Györffy István Nagykun Múzeum

 

Fertő tó – Fertő-Hanság Nemzeti Park

 

 

A látogatóknál legnépszerűbbek a videós tartalmak voltak, emellett szerették a játékos kvízeket, totókat is.
Érdekesség, hogy Ausztriából, Romániából, Németországból, sőt igen sokan az USA-ból is kitöltötték a kvízeket, játszottak a négy tó tematikus programunkon. A Vakációzzunk a múzeumokkal! múzeumpedagógiai feladatai továbbra is elérhetőek.


Természetesen ezek csak részadatok, miként a program sem áll meg, a feladatok, a négy tavunkat bemutató videók, virtuális séták és kvízjátékok továbbra is elérhetőek a www.mozaikmuzeumtura.hu oldalon. Reméljük, hogy a tanév közeledtével akár a családok, akár már a pedagógusok körében népszerű lesz ezeken a feladatokon keresztül „feldolgozni” a nyári élményeket, tanulni a kulturális örökségeinkről, hagyományainkról. A roadshow segítségével remélhetőleg minél több családnak tudtunk programlehetőséget mutatni, hisz itthon is megtalálhatóak a kulturális kincsek. #maradjitthon


A program az alábbi oldalon érhető el:
https://www.mozaikmuzeumtura.hu/vakaciozz-a-muzeumokkal

 

 

További részletek a Mozaik Múzeumtúráról:
https://www.mozaikmuzeumtura.hu

 

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában

 

 

Borítókép: Pákozdi Katonai Emlékpark

gyűjtemény, Mozaik Múzeumtúra, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, pedagógus, tanulás, tárgy, virtuális
2020-04-23 07:00
Mozaik Múzeumtúra, múzeumpedagógia, műhely, programajánló, természet, virtuális
2020-07-26 16:00
kiadvány, Mozaik Múzeumtúra, téma
2019-10-03 08:00