EN facebook

Újranyíló múzeumok, melyek akár már hétvégén is várnak!

ÚJRANYITÁS

2021-04-30 18:00

Holnaptól, azaz 2021. május 1-jétől több hazai múzeum is megnyitja kapuit a közönség előtt. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják, jelentette be a miniszterelnök. Megerősítette, hogy holnapig meglesz a négymillió beoltott, így folytatódhat az óvatos nyitás.

 

Május 1-jétől néhány muzeális intézmény elérhetővé válik a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók számára. Mint korábban beszámoltunk róla, a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. az elsők között jelentette be, hogy megnyitja kiállítóhelyeit. De például ilyen a Jósa András Múzeum is.

 

Kedves Látogatók!
Örömmel értesítjük a múzeum kedvelőket, hogy
MÁJUS 1-jén (szombaton) 9.00 órától, A JÓSA ANDRÁS MÚZEUM ÚJBÓL MEGNYITJA KAPUIT A LÁTOGATÓK ELŐTT.
Tisztelettel kérjük Önöket, hogy a múzeumi látogatás alkalmával legyenek kedvesek a 194/2021 (IV.26.) Korm. rendeletben foglaltakat betartani. Az intézkedés alapján a 18 év feletti korosztály számára a szolgáltató intézmények, köztük a múzeumok is védettségi igazolvánnyal látogathatóak.
A 18 év alatt látogatók számára az igazolvány nem kötelező.
A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak ellenőrizni szükséges az igazolvány meglétét.
A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható.
Intézményünkben a maszk használata valamennyi látogató számára kötelező.
Kérjük szíves megértésüket! Segítsék munkatársaink munkáját együttműködő hozzáállásukkal! Hiszen ők a munkájukat végzik, a hatályos jogszabályokat mindannyiuknak be kell tartanunk.
Örüljünk együtt az újranyitásnak, az újbóli találkozásnak!
Megértésüket köszönjük!
Szeretettel várjuk Önöket!

 

- áll a nyíregyházi intézmény posztjában.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jósa András Múzeum (@josaandrasmuzeum)

 

 

 

 

 

Van, aki későbbre időzítette a nyitást.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tatabányai Múzeum (@tatabanyaimuzeum)

 

 

A szombathelyi Savaria Múzeum az alábbi közlemény adta ki a minap:

 

🌞Kedves múzeumbarátok!🌞
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tagintézményei (Savaria Múzeum, Iseum Savariense, Smidt Múzeum, Vasi Skanzen, Vasi Múzeumi Látványtár) előreláthatólag a Múzeumi Világnapon, 2021. MÁJUS 18-ÁN 10 órakor nyitják meg kapuikat a látogatók előtt. A J.P.I. Romkert tervezett nyitása: 2021. május 20.
A kiállítások, rendezvények és múzeumpedagógiai foglalkozások látogatásának rendjéről hamarosan a honlapunkon és közösségi felületeinken találhatnak bővebb információt.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Smidt Múzeum (@smidtmuzeum)

 

 

Kecskeméti Katona József Múzeum így nyilatkozortt:

 

FONTOS INFORMÁCIÓ ❗️
Tisztelt látogatóink! Előreláthatólag május 11-én, kedden nyitjuk meg kiállítóhelyeink, a Cifrapalota, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely valamint a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye kapuit.
Addig is azt kérjük, figyeljék facebook oldalainkat, ott mindig naprakész információkkal várjuk Önöket természetesen a nyitással kapcsolatban is!
Hamarosan találkozunk! Mi már nagyon várjuk! 😊❤️🙏
kiállítás, látogató, örökségvédelem, természet, történelem, újranyitás
2021-04-30 07:00
külföld, látogató, újranyitás
2021-03-03 14:00
külföld, látogató, téma, újranyitás
2021-02-09 20:00