Hamarosan nyit a Vármúzeum Szegeden

ÚJRANYITÁS

Móra Ferenc Múzeum
2021-04-30 07:00

Hamarosan kinyitja kapuit a Vármúzeum Szegeden: a járványügyi korlátozások enyhítése és a technikai munkálatok befejezése után újra várják majd a látogatókat a nemrég felújított kiállítóhelyen.

 

Hamarosan újra lehet múzeumot látogatni Szegeden. Elsőként a Vármúzeum kapui fognak megnyílni, mely komoly felújításon esett át 2019-20-ban. Az épület új főbejáratot kapott, megújult a kiállítóhely előtti tér és a kőtár is. Odabenn pedig egy izgalmas, a szegedi várat és a város ikonikus történeti eseményeit bemutató, interaktív tárlat várja az érdeklődőket. Kipróbálhatjuk, milyen lehetett Rózsa Sándornak a szegedi várbörtönben raboskodni, hogyan égették el máglyán a boszorkányokat és megismerkedhetünk a Nagyárvíz pusztításával, a város újjászületésével is.

 

 

Az épületben elkezdődtek a technikai előkészítő munkálatok, így a járványügyi korlátozások enyhítése, majd a munkálatok befejezése után a Vármúzeum újra kinyithatja kapuit. A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete házban az új időszaki tárlatok kialakítása zajlik, így ezek a kiállítóhelyek később követik majd a Vármúzeumot.

 

Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.

 

látogató, természet, történelem, örökségvédelem
2020-08-15 14:00
beruházás, gyűjtemény, természet, történelem
2021-01-04 07:00
beruházás, bővítés, kiállítás, örökségvédelem
2020-05-27 07:00