EN facebook

ÚJRA! Múzeumi alapok és szabadtéri muzeológia - Kedvezményes képzések idén ősszel

FELHÍVÁS

Múzeumi alapok

 

A MOKK egyik legnépszerűbb képzésének számít a Múzeumi alapok, melyet idén blended formában: 2023. szeptember 4-8. között e-learning platformon és szeptember 26-29. között tantermi keretek között, Szentendrén, a Skanzenben rendezünk meg. A múzeum kötelékébe frissen belépett kezdő kollégáknak és felsőfokú végzettséggel rendelkező múzeumi szakalkalmazottaknak és is jó szívvel ajánljuk a tanfolyamot, mely a hazai képzési piacon hiánypótlónak számít. A kurzuson megszerezhető ismereteknek köszönhetően lehetővé válik a pályakezdők és más típusú munkahelyről érkezők számára a gyors beilleszkedés és a hatékony munkavégzés a múzeumi környezetben. A már több éve múzeumi szcénában dolgozók szakmai ismereteinek felfrissítéséhez, szintetizálásához is segítséget jelent a tanfolyam.

 

Részvételi díj: bruttó 40.000 Ft

 

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 6.

 

 

Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzés

 

A regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottainak, múzeumok néprajzos muzeológusainak, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek, munkatársainak is ajánljuk a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzést, melyet ezúttal is két helyszínen, 2023. augusztus 28-31. között Szentendrén, a Skanzenben és 2023. október 9-12. között Szombathelyen, a Vasi Skanzenben rendezünk meg.

 

A képzésen átadott, kifejezetten a tájházakra és a szabadtéri múzeumokra jellemző speciális ismeretek segítenek a komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a mai változó múzeumi világban értéket közvetíteni. A képzés céljai közé tartozik, hogy új módon járuljon hozzá a tájházak és közösségeik kapcsolatának erősítéséhez, indirekt módon pedig pozitív hatást gyakoroljon a látogatók tanulási szokásaira, a tájházakban lehetséges múzeumi élményszerzésre, a múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára.

 

Részvételi díj: bruttó 30.000 Ft

 

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 3.

 

 

További képzések 2023-ban

felhívás, gyűjtemény, múzeumandragógia, Múzeumok Őszi Fesztiválja, múzeumpedagógia, műhely, téma
2023-07-01 07:00
Az év múzeuma, gyűjtemény, helytörténet, kiállítás, látogató, programajánló
2023-06-02 07:00
felhívás, képzés, múzeumandragógia, műhely, téma
2021-10-11 07:00