EN facebook

Tavaszcsalogató programok a Galériában

PROGRAMAJÁNLÓ

2022-03-03 20:00

Közeleg az év legszebb időszaka, várja velünk a természet ébredezését! Márciusi programjainkon a magyar tájképfestészet leglátványosabb, legismertebb alkotásait mutatjuk be. Mezők, parkok, erdőrészletek, pipacsok, újraéledő természet – tartson velünk helyszíni tárlatvezetéseinken vagy online programjainkon!

 

Jegyvásárlás


Portrék, parkok, pipacsok

 

Nem tudta megnézni a Szinyei Merse Pál művészetét bemutató kiállításunkat? Most bepótolhatja! Látta a kiállítást és felelevenítené élményeit? Online programot ajánlunk, élő tárlatvezetéssel! Topor Tünde és Winkler Nóra a kiállítás virtuális tereiben vezetnek kedvenc Szinyei-képeik között.

 

A program időpontja: 2022. március 4. 18.00–19.00

 

 

Séták a Galériában

 

Kapcsolódjon ki és töltődjön fel művészettel! Tárlatvezetéseinken megismerheti gyűjteményünk legszebb alkotásait. Márciusi témánk: Paál László, Szinyei Merse Pál és Munkácsy Mihály tájképei. Csatlakozzon tárlatvezetéseinkhez és ismerkedjen meg a magyar tájképfestészet legszebb és legismertebb műveivel!

 

Időpontok: 2022. március 12-én és március 20-án 15 órától

 

 

Kaland a Galériában

 

Vajon mennyi ideig festette Szinyei Merse Pál Majális című fő művét, vagy milyen foglalkozást választott eredetileg Csontváry Kosztka Tivadar? Gyertek el gyerekeknek szóló Színek forradalma című kalandos tárlatvezetésünkre, és járjuk be együtt a Galéria zegzugos tereit!

 

A program időpontja: 2022. március 5. 10.30–11.30

 


Szinyei-remekművek virtuálisan

 

Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete című kiállításunk remekműveiből válogatott virtuális felületen továbbra is megtekinthető a tárlaton bemutatott művek egy része. Ismerje meg online

a magyar festészet kiemelkedő képviselőjének munkásságát, a felületen az oktatásban hasznosítható játékos feladatokat is kínálunk.

 

 

Isteni csábítás a Szépművészeti Múzeumban


Ismerje meg tárlatvezetéseinken a Szépművészeti Múzeum újonnan nyílt Isteni csábítás című kamarakiállításának festményeit, grafikáit és szobrait. Fedezze fel 16–20. századi művészek munkáin keresztül az ókori görögök legizgalmasabb mitológiai történeteit szenvedélyről, vágyról, zabolátlan érzelmekről.

 

 

Idilltől a végzetig


A 2022. március 20-ig látogatható Idilltől a végzetig. 200 éve született Molnár József című kiállítás katalógusa még elérhető. Molnár József kiemelkedő jelentőségű életképei mellett elismert portré- és tájképfestő volt, műveinek nagy részét a katalógus is tartalmazza.

 

 

 

További információ

képzőművészet, kiadvány, látogató, múzeumpedagógia
2017-08-09 14:00