EN facebook

Tárlatvezetések, kincsvadászat és bábszínházak fesztiválja Zalaegerszegen a pünkösdi hétvégén

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-05-26 20:00

Zalaegerszeg az idei pünkösdi hétvégén számos izgalmas rendezvénnyel várja a kultúrát kedvelő és szórakozni vágyó közönséget! Május 27-én szombat délután indul a fergeteges programkavalkád.

 

A Griff Bábszínház társszervezésében rendezik meg a Dísz téren a Bábszínházi Világtalálkozót magyar és külföldi fellépőkkel. Óriás vásári figurák bolyonganak majd a város utcáin. A merészek kezet rázhatnak velük, a még bátrabbak táncra is perdülhetnek, de akik csak a távolból akarják figyelni az óriásbábokat, egy integetést ők is biztosan remélhetnek. Az angol komédiát a vásári kesztyűbábos előadásról nem kell nélkülözni, Chandler professzor ugyanis több mint harminc éve mutatja be világhírű műsorát, és roppant nagy tapasztalattal rendelkezik a mosolyra fakasztás művészetében. Habár az előadás az aprónépnek szól, bármilyen gyermeki lelkületű korosztályt megkacagtat. De utcai marionettjáték és gólyalábas műsor is színesíti a „Szervusztok pajtikák!” hívószóval indító rendezvényt.

 

A messzi Angliából érkeznek az óriásbábok Zalaegerszegre

 

 

A történelmi városközpont szívében a Göcseji Múzeum négy állandó kiállítással, köztük az Elődeink élete című várostörténeti tárlattal,és egy varázslatos divatművészeti gyűjteménnyel hívja és várja a látogatókat. A Repertoár - Az ellentétek harmóniája című Zoób Kati divattervező retrospektív kiállításán pünkösdvasárnap két alkalommal is - 11.00 és 16.00 órakor - tárlatvezetést tartanak. Az érdeklődők megismerhetik a Katti Zoób Divatház közel harminc éves múltjának történetét, megcsodálhatják a nyolcvanöt babán bemutatott nyolcvanöt ruhakollekciót, megtekinthetik a divattervező által megálmodott és használt vezérmotívumokat és szimbólumrendszert, és megcsodálhatják a színek erejét és a ruhák formagazdagságát.

 

A Mindszentyneumban pünkösdvasárnap 14.00 órakor az intézmény tárlatvezetői vezetést tartanak a három állandó kiállításban, 15.00 órakor pedig középkori kincsvadászat indul a gyerekeknek. Pünkösdhétfőn családi rejtvényfejtő játékra hívnak kicsiket és nagyokat, a vetélkedő közben a közönség bejárja az épület minden zeg-zugát. Megkeresik Szent Orsolya rejtélyét a pincében, Mindszenty József életének részleteit az első emeleti kiállításban és a nyomozás eredményessége érdekében a második emeleti kiállításba is betérnek.

 

- A Mindszentyneumban a középkori kincsvadászat helyszíne a Téglától a templomig című kiállítás lesz
 

A hétköznapok forgatagából megszökni vágyóknak a mesebeli és madárcsicsergős Göcseji Falumúzeumot ajánljuk, ahol megismerhetik az egykor élt göcseji ember környezetét, dolgos hétköznapjainak használati tárgyait, szokásainak és ünnepnapjainak emlékeit. A falumúzeum pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn is várja a közönséget.

 

A Göcseji Falumúzeum ezen a hétvégén a nyugalmat kínálja

 

 

De hogy éhesek se maradjunk, pünkösdhétfőn Göcseji Prószafesztiválra látogathatnak ki az érdeklődők a város melletti Gébárti-tóhoz. Prószasütésbe és -kóstolásba, Pünkösdi Prószakirályválasztásba és kézműves kirakodóvásárba csöppenhetnek azok, akik arra kirándulnak. A színpadon a Zala Táncegyüttes műsora és a Kis Hétrét Együttes gyermekprogramja felejthetetlen élményt nyújt majd a közönségnek. A jókedvű napot, és ezzel az egész pünkösdi hosszúhétvégét a Maszkura és Tücsökraj koncert zárja.

 

 

Borítóképen:

A közönséget a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében Szényi Krisztina rajzpedagógus, az intézmény kommunikációs munkatársa várja.

 

divat, gyűjtemény, kiállítás, látogató, téma
2023-05-21 20:00
látogató, néprajz, régészet, tárgy, természet, történelem
2021-08-05 20:00
emlékezet, helytörténet, Magyar Géniusz Program, műhely, örökségvédelem, régészet, téma, természet
2023-01-31 07:00