EN facebook

Tanuljunk egymástól az V. Mesterségünk címere: múzeum szakmai fórumon!

FELHÍVÁS

Már lehet regisztrálni a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 5. születésnapját ünneplő eseményére, melyet 2022. február 28-án, hétfőn 9 órától tartanak online formában és "Tanuljunk egymástól!" mottóval. A program minden múzeumi szakembernek és érdeklődőnek szól, aki fontosnak tartja a szakmai és személyes kompetenciái fejlesztését, és/vagy aki szeretne többet megtudni a szervezeti és munkahelyi tanulástámogatás innovatív formáiról.


MúzeumokMa 2020 kutatás kapcsolódó eredményein és hazai tudományegyetemek tudásmenedzsment és felnőttképzés témájú előadásain túl for-profit nagyvállalati példát, illetve az egymástól tanulás múzeumokban már bevált jó gyakorlatait is megismerhetjük. A MOKK oktatóit felvonultató kerekasztal-beszélgetésből pedig megtudhatjuk, hogy mitől lesz valóban interaktív egy képzés.

 

A ZOOM felületen zajló online szakmai fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Regisztráció 2022. február 25. 13 óráig ezen a linken!

 

Az immár ötödik alkalommal jelentkező rendezvényünk idei mottója: „Tanuljunk egymástól!” A témaválasztással célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szervezeti és munkahelyi tanulástámogatás innovatív formáira, illetve a szakmai és személyes kompetenciák fejlesztésének fontosságára.  Ismereteket szerezni szerencsére nem csak szervezett formában van mód, rengeteg lehetőség adódik egy intézményen belül vagy intézmények között is az egymástól való tanulásra. 

 

Az intézményi tudásmegosztás leghatékonyabb módja a belső továbbképzések szervezése, melyek során bevonható külső szakember is, de akár a munkatársak saját ismereteinek megosztására is lehetőség nyílhat. Ezzel összefüggésben egy jól működő nagyvállalati példát is megismerhetünk az online rendezvényen.

 

Az egymástól tanulás múzeumi berkekben bevált jó gyakorlatait – szupervízió, kiállításrendezés, múzeumi vezetőképzés, közös projektek és a megyei hatókörű városi múzeum mint mentori intézmény témájához kapcsolódóan – gyakorló múzeumi szakemberek rövid előadásai által ismerhetjük meg.

 

További információ és részletes program