EN facebook

Szentendre a kereskedőváros - A Castrumtól a Kereskedőházig. Virtuális kiállítás

KIÁLLÍTÁS

2021-01-05 20:00

A szentendrei Ferenczy Múzeum hiánypótló helytörténeti kiállítását, mely a római kortól a 20. század első feléig nyújt betekintést a város és kereskedelme történetébe, otthonról is bejárhatjuk.

 

Kedvünkre időzhetünk az első teremben, mely a régészeti leletek segítségével mutatja be a római kori település életmódját, a kereskedelem útján idekerült tárgyakat, közelről ismerkedhetünk a pénzérmékkel. A körpanorámás felvétel segítségével témánként végig járhatjuk, vagy kalandozhatunk a céhes emlékek között, a piacon vagy a szatócsboltban. Bekukkanthatunk a fiókokba.

 

Megnézhetjük Rab Ráby ládáját, vagy a kerékpárt, amilyennel egykor a megrendelt árut szállították házhoz Dietz Ferenc üzletéből. Élve a technikai lehetőségekkel, a kiállítás anyaga jelentősen kibővült a virtuális térben. A műtárgyak mellett megjelenő ablakok újabb információkat, képeket, tárgyakat tartalmaznak.  

 

A KIÁLLÍTÁS MEGTEKINTHETŐ ITT!!!


A virtuális kiállítás gazdag háttéranyagot is kínál: a folyamatosan bővülő Tudástárban forrásmunkákat, a látottakat kiegészítő dokumentumokat, képeket, helytörténeti érdekességeket találunk.


Technika: Brand360.hu
Szöveg: Fábián Laura, Ottományi Katalin, Sz. Tóth Judit. Tudástár: Krizbainé Szabó Éva

 

 

További virtuális tárlatok az FMC-ben.

 

 

 

Forrás: facebook.com

képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató, múzeumtörténet, programajánló, újranyitás
2020-09-09 16:00
digitalizáció, #muzeumozzaszobadbol, művészet, régészet
2020-03-22 19:05
képzőművészet, kiállítás, látogató, programajánló
2020-02-19 07:00