Skanzen Majális 2022-ben

PROGRAMAJÁNLÓ

Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2022-04-27 16:00

Vurstli és körhinta, Robur-túra és Vitéz László, kézműveskedés és játékudvar várja a látogatókat a Skanzenben 2022. május 1-jén. A majálisozók idén is változatos programokkal találkozhatnak a múzeumban.

 

Öt tájegységben egész napos vidám és tartalmas kikapcsolódást kínál a múzeum. Retro buszra szállhatnak a látogatók, és tehetnek egy kört a múzeum 60 hektáros területén a Skanzen roburral, mint egykor a néprajzkutatók a falvakban. A programok helyszínén folytatódik az időutazás. A magyar vásári néphagyományt Pályi László tolmácsolásában Vitéz László jeleníti meg.

 

A létező szocializmus életvilágai. A vidéki miliők rendszerváltása című szabadtéri tárlaton a vidéki Magyarország településkép-változását követhetik nyomon az érdeklődők a nyolcvanas évektől napjainkig.

 

Benépesülnek a múzeum tágas szabad területei, a Nagyréten tollaslabdázhatnak, ugrókötelezhetnek, ugróiskolázhatnak, gumizhatnak, focizhatnak kicsik és nagyok. Májusfa állítás, óriásbuborék fújás, papírsárkány eregetés színesíti a programokat. A kézműves helyszíneken szélforgót, papírsárkányt, ujjbábot, similabdát lehet készíteni, de nem marad el az anyáknapi ajándék sem.

 

beruházás, bővítés, gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumandragógia, örökségvédelem, téma
2022-04-26 16:00