EN facebook

Sári Zsolt az ICOM Magyar Nemzeti Bizottságának új elnöke!

MŰHELY

2021-12-03 20:40

Új elnökséget választott az ICOM Magyarország. A szervezet 2021. december 3-án a Budapesti Történeti Múzeumban tartotta meg tisztújító közgyűlését, amelyen leköszönt a Varga Benedek vezette elnökség. A közgyűlés egyhangú szavazással választotta meg az új elnökséget.

 

Az új elnök dr. Sári Zsolt, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese lett, míg a szervezet titkára Molnárné Aczél Eszter (Budapesti Történeti Múzeum).

 

Az elnökség tagjai:

Berényi Marianna (Néprajzi Múzeum),

dr. Csapláros Andrea (Savaria Múzeum, Szombathely),

dr. Katona Júlia (Iparművészeti Múzeum),

Kónya Béla Tamás (Szépművészeti Múzeum - Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ),

dr. Róka Enikő (BTM - Fővárosi Képtár),

dr. Ringer István (PIM-Kazinczy Ferenc Múzeum, Sátoraljaújhely) és

dr. Zsigmond Gábor (Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum).

 

 

Sári Zsolt több mint egy évtizede az ICOM Magyarország tagja, az elmúlt hat évben tagja volt a szervezet elnökségének. Résztvett az ICOM Rio de Janeiró-i, milánói és kiotói konferenciáján, az utóbbin előadást is tartott a Múzeumok és emberi jogok szekciójában. Több Európai Uniós projektet vezetett a Kultúra 2000, a Kultúra 2007-13 keretprogram támogatásával, valamint a Grundtvig és az Ersamus+ programokban. 2019-ben az USA State Department IVLP programjának ösztöndíjával egy hónapot töltött az Egyesült Államokban. 2019 óta az Európai Szabadtéri Múzeumok Szövetségében (AEOM) a board tagja, 2021-től az AEOM alelnöke.