EN facebook

Pályázatokon innen és túl – Immár hetedszerre Mesterségünk címere: múzeum – 2024. március 18.

FELHÍVÁS

„Egy versenyen sincsenek sem győztesek, sem vesztesek, csak tanulók.”

 

Brian Herbert: Dűne: Az Atreides-ház (1999)

 

 

Pályázatokon innen és túl címmel, hetedik alkalommal szervezi meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) a Mesterségünk címere: múzeum című szakmai fórumot, amelyen a múzeumok világát érintő hazai és európai uniós pályázatok kerülnek a figyelem középpontjába.

 

Időpont: 2024. márciua 18

 

Helyszín: Goldberger Textilipari Gyűjtemény, 1036 Budapest, Lajos utca 136–138.

 

Szervező: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

 

Társzervező: Óbudai Múzeum – Goldberger Textilipari Gyűjtemény

 

A téma több aspektusát, hazai és nemzetközi vetületét is igyekszünk körüljárni. Szót kapnak a pályázatokat kiíró és elbíráló szervezetek képviselői, valamint a korábbi pályázatokat sikeresen megvalósító muzeális intézmények munkatársai is. Kitérünk például az Interreg és az NKA pályázatokra, valamint a Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívások, továbbá az Erasmus + Partnerségi pályázatok bírálói szemmel leszűrt tapasztalataira.

 

Tippeket kapunk, hogy a jövőben mire kellene jobban figyelni a pályázati anyagok megírásánál, mik a buktatók, amelyeket az itt megszerezhető tudással felvértezve könnyebb elkerülni. A tapasztalatcsere jegyében sikeres pályázatokat lebonyolító múzeumok mutatják be jó gyakorlataikat, és interaktív formában zajló műhelymunkára is sor kerül.

 

Az előadások és a World Café mellett a szakmai fórum szüneteiben börzével, a kulturális területen dolgozók számára érdekes tartalmakat felvonultató kiállító standokkal várjuk az érdeklődőket. Mindezt inspiráló környezetben, az óbudai Goldberger Textilipari Gyűjtemény vendégszeretetét és kiállítását élvezve, hiszen a szakmai eseményt fakultatív tárlatvezetés teszi teljessé.

 

 

A szakmai fórumon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, hogy 2024. március 11-én 16 óráig jelezze ezen az űrlapon!

 

 

További információ és részletes program

felhívás, képzés, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-02-14 14:00
magazin, muzeológia, szervezet, téma
2023-09-03 16:00
MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, #muzeumokajovoert, műhely, téma
2023-12-29 07:00