EN facebook

Megújult, „jóárasított” múzeumi menedzserképzés és Élő történelem másként a MOKK-nál

FELHÍVÁS

A 2024 márciusában induló Múzeumi menedzserképzés rugalmasabb formában, a tavalyinál kedvezőbb áron elérhető. Sőt! A kötelező alapmodul árából 5% engedményt kap, aki február 20-ig jelentkezik.
 

A továbbképzés a 2024. március 25. és 31 között e-learning formában, illetve április 4. és 12. között Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban zajló Államháztartási és vezetési ismeretek című kötelező alapmodullal indul. 

 

A továbbképzés egyik különlegessége, hogy modulos felépítésű.

 

Az érdeklődők a kötelező alapmodul mellé érdeklődésüknek megfelelően választhatnak a különféle résztémákra fókuszáló képzési modulok közül. Idén a Területi múzeumok és kisebb múzeumok, muzeális intézmények vezetése, Stratégiaalkotás és a PR, marketing, kommunikáció című választható képzési modulokat hirdeti meg a MOKK, melyekre szintén blended formában (e-learning és tantermi) fog sor kerülni 2024 áprilisában, májusában és júniusában. Az egyes modulokon maximum 15 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért érdemes ezekre mihamarabb jelentkezni. A választható modulok önálló, kötelező alapmodultól függetlenül történő elvégzésére is van lehetőség, azonban ebben az esetben nem érvényes az 5 %-os árkedvezmény, és az adott önálló modul teljesítését követően akkreditációs szám nélküli tanúsítványt kapnak a résztvevők.

 

Jelentkezési határidő: 2024. február 26.

 

 
 
 

2024. március 25. és 28. között fantasztikus Skanzen-környezetben, Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban szervezi meg következő Élő történelem másként továbbképzését a SZNM Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.

 
A MOKK által 2022-ben kidolgozott hiánypótló kurzus célja az élő történelmi interpretáció műfajainak, formáinak megismertetése, és a már létező hazai és külföldi jó gyakorlatainak elemzése, továbbá az élő történelem programokról szóló videók sajátosságainak és köznevelési lehetőségeinek áttekintése. Szó lesz arról az izgalmas kérdésről is, hogy miben speciális a múzeumi élő történlemhez kapcsolódó szövegek és dramaturgia létrehozása.
 
A résztvevők segítséget kapnak élő történelmi programok koncepciójának kidolgozásához, illetve ezeknek online formában történő kommunikációjához is. A gyakorlatias szemléletű tananyag részét képezi többek között a pénzügyi és projekttervezés, a forgatókönyvírás és a casting, a technikai feltételek, a humánerőforrás illetve az intézményi környezet biztosítása, valamint a felvétel, vágás, utómunkák és a disszemináció, kommunikáció.

A 30 órás akkreditáltat képzését korábbi kutatási és disszeminációs tevékenységünkkel alapoztuk meg. Online kiadványként már 2019-ben közreadtuk Faár Tamarától, a Skanzen Közönségszolgálati Osztályának korábbi vezetőjétől az Ott lehetsz, ahol akarod! Élő történelem a múzeumban című módszertani munkát. 2020-ban pedig az Élő történelem másként – múzeumok a virtuális térben című mintaprogramot koordináltuk sikerrel.
 
Jelentkezési határidő: 2024. február 25.
 
 
interjú, MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-01-08 18:00
digitalizáció, MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-01-09 18:00