EN facebook

Ostromhétvége Sárospatakon

PROGRAMAJÁNLÓ

2017-07-14 08:00

A Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma nyolcadik alkalommal rendezi meg a XVII. századi hadi életet megelevenítő programját július 15-16-án. A 2010-ben útjára indult sorozat évről évre megújul, a csapatok létszámát tekintve bővül és egyre több érdeklődőt vonz.

 

A hathektáros múzeumi terület (várkert, bástyák, várfalak, várárok) sokszínű, izgalmas helyszínt ad a korabeli hadviselés bemutatására. Ebben az esztendőben új, látványos területen kap helyet a katonai tábor, melyben a résztvevő csapatok táborainak láncolata egésznapos látványosság kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

 

 

S kik népesítik be a Várkertet hadibemutatóikkal? Bethlen Gábor Hajdúi és a Mare Temporis tagjai Budapestről, a Bethlen Garde Kassáról, a Fringia tagjai Pozsonyból, a Polish Haiduking Team Lengyelországból, az Egri Vitézlő Oskola és a Hungari Dzs​e​bedzsi Egerből. A hangulatról a Héttorony Hangászok Zenekar gondoskodik.

 

A két nap különlegessége az ostromjelenet. Az idei lesz az első alkalom, hogy szombaton és vasárnap más-más helyszínen ütköznek meg a csapatok. Szombaton a Vörös-tornyot körülölelő Olasz-bástya Bodrog felőli részén lesz az ostrom és a nyílt színi csata. Vasárnap – új helyszínként – a nyugati városfal Mezei-bástyájánál lesz a rajtaütés.

 

 

A szlovák és a lengyel hagyományőrzők táborainak köszönhetően a rendezvényt számos szlovák és lengyel turista is felkeresi majd. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Fotók: Mónos Gábor

programajánló, téma, történelem
2017-06-29 14:00
kiállítás, Múzeumok Éjszakája, tárgy
2017-06-22 07:40