EN facebook

MúzeumTrip 20. Nézzünk szét online a makói József Attila Múzeumban!

Múzeumozz a szobádból!

2020-12-14 20:30

 MúzeumTrip olyan felfedező túra, amely során egy-egy múzeum mélyében, az ott őrzött tudás különböző rétegeiben tehetünk kirándulást. A Magyar Múzeumok OnLine kéthetente (minden hónap elsején és 15-én) másik múzeumot keres fel, hogy felfedezze és bemutassa a kisebb és nagyobb, régebbi és újabb intézmények történeteit, gyűjteményeit, kutatásait és programjait. Vác, Pásztó, Gyula, Debrecen, Szentendre, Csorna, Tapolca, Győr és Mohács, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Eger, Nyíregyháza, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Kecskeméti Katona József Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum, a szolnoki Damjanich János Múzeum, a Postamúzeum után a makói József Attila Múzeum lát vendégül  bennünket. A múzeum története után a gyűjteményekkel ismerkedtünk meg, most a múzeumpedagógiai kínálat megismerése után iránytűt adunk a digitális és online anyagokban való kalandozáshoz! 

 

A makói József Attila Múzeum is azon az intézmények közé tartozik, amelyek még a zárva tartás idején is tárt karokkal fogadják a közönségüket. A honlapjuk, Facebook-oldaluk és YouTube-csatornájuk mellett számos érdekességgel várják az online látogatókat. Digitális adatbázisukban pedig felfedezhetjük féltve őrzött kincseiket itt.

 

 

A múzeum földszinti kiállítóterében változatos alkalmi kiállításokkal várja látogatóit. A jelenlegi időszaki kiállítás,  „Lesznai Anna inspiráló találkozásai: Ady-Kaffka-József Attila, művésztársak és barátok” /a Hatvany Lajos Múzeum anyagából/ online is bejárható egy virtuális sétán, mely ide kattintva elérhető!

 

 

A  Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményt filmek segítségével járhatjuk be:

 

 

 

 

 

 

Híres makóiakkal ugyancsak audovizuális módon találkozhatunk. Galamb József magyar mérnökről, konstruktőrről, a Ford Motor Company tervezőjéről, a Ford T-modell egyik megalkotójától már fentebb megtekinthettek egy filmet. De  próbáljuk ki az életművével kapcsolatos játékot, itt pedig rakjunk ki egy puzzle-t! Sőt tegyünk egy makói sétát is Galamb Józseffel

 

József Attila  Makón töltött éveiről hat videó is készült. Az első lentebb látható, a hozzá kapcsolódó játék pedig itt!

 

 

 

 

helytörténet, múzeumtörténet, MúzeumTrip
2020-12-03 20:00
gyűjtemény, múzeumtörténet, MúzeumTrip, műgyűjtés
2020-12-07 20:00
múzeumpedagógia, MúzeumTrip
2020-12-11 20:20