EN facebook

Múzeumpedagógiai szaktanácsadó továbbképzés az ELTE PPK-n 2021-ben is

KÉPZÉS

2021-06-01 15:00

Múzeumpedagógiai szaktanácsadó továbbképzés az ELTE PPK-n 2021-ben is! JÚNIUS 30-IG lehet jelentkezni a 2021 őszén induló szakirányú továbbképzésre!

 

Célunk olyan múzeumi szakemberek képzése, akik képesek aktívan közreműködni a magyar kulturális örökség közkinccsé tételében, a különböző korosztályú gyermek és felnőtt múzeumlátogatók érdeklődésének felkeltésében, és befogadóvá tenni őket a különböző értékek iránt. A képzés során a hallgatók a szakmai gyakorlatokon eljutnak Budapest leghíresebb múzeumaiba, ahol a legkiválóbb múzeumi szakemberek avatják be őket a gyűjtemények történetébe, a muzeológia aktuális trendjeibe, a múzeumpedagógia jó gyakorlatába. A hallgatók megismerkedhetnek a szentendrei Skanzen, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy éppen a Fővárosi Nagycirkusz pedagógiai munkájával.

 


Kiknek ajánljuk:

 

• óvópedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, akik szeretnék ismereteiket múzeumpedagógiával kiegészíteni;
• akik bölcsészettudományi vagy természettudományi szakképzettségükkel kedvet éreznek arra, hogy ismereteiket a múzeumok világában hasznosítsák;
• akik – akár végzős hallgatóként – kíváncsiak a 21. századi múzeumok megújuló gyakorlatára;
• akik iskolájukba szeretnének bevinni jól bevált alternatív pedagógiai gyakorlatokat;
• akik szívesen beépítik pedagógiai munkájukba a múzeumi gyűjteményeket mint gazdag ismeretforrásokat;
• akik nyitottak az új módszerekre, projektekre, élmény- és drámapedagógiai módszerekre, a művészetpedagógiára és a zoopedagógiára;
• akik bátran kilépnek a hagyományos oktatás keretei közül és nyitottak a szabadtéri kiállítóterek kínálta interaktív tevékenységekre.


Felvételi követelmények: korábbi felsőoktatási rendszerben szerzett pedagógus, bölcsész, természettudományos szakképzettség (főiskolai/BA/BSC vagy egyetemi diploma).

 

A képzés időtartama: négy félév (csütörtökönként), amely magába foglalja a múzeumi szakmai gyakorlatokat, bevezetést kínál a muzeológiába, a múzeumpedagógiába, pedagógia és pszichológiai ismeretekbe. A tantárgyak között szerepel médiaismeret, management és marketing, kommunikáció, projektpedagógia, és élményalapú múzeumpedagógiai módszerek elsajátítása.

 

A végzettek elhelyezkedési lehetőségei az eddigi tapasztalatok alapján: a fővárosi és vidéki múzeumok, galériák, szabadtéri kiállítóhelyek, állatkertek.


Ez a szakirányú továbbképzés jó lehetőséget kínál a szakmai fejlődésre és előrelépésre, múzeumpedagógiai kutatásokra, szakmai gyakorlatokra.


A képzés ideje alatt az egyetem diákigazolványt biztosít hallgatói számára.

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 30.

 

Bővebben a jelentkezés módjáról:
https://ppk.elte.hu/szakiranyu/muzeumpedagogiai-szaktanacsado

https://nevtud.ppk.elte.hu/content/a-kepzes-celja.t.13773?m=4689

 

felhívás, képzés, képzőművészet, kortárs, múzeumpedagógia, tanulás
2021-03-30 18:00
konferencia, múzeumpedagógia
2017-10-19 08:00