EN facebook

Kortárs képzőművészet múzeumpedagógusa képzést indít Deák17 Galéria!

KÉPZÉS

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria saját szervezésű 120 órás akkreditált pedagógus továbbképzést indít, amely kifejezetten a kortárs művészet oktatására és annak pedagógiai szempontú feldolgozására fókuszál. A 2021. április 16-án induló továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a kortárs képzőművészet által gyakran megfogalmazott művészeti, társadalmi kérdéseket, amelyeket később újszerű, modern módszerekkel tudnak közvetíteni a gyerekek, diákok, múzeumlátogatók felé.

 

Olyan ismereteket szeretnének átadni, amelyek révén a pedagógusok képesek lesznek a kortárs művészet hatását, működését és összefüggéseit önállóan értelmezni, majd adaptálni a művészeti nevelés gyakorlatában.


A képzésre egyaránt várják az általános- és középiskolában tanító rajztanárok, vizuális neveléssel foglalkozó oktatók, média- valamint múzeumpedagógusok, tanítók és óvodapedagógusok jelentkezését. A jelentkezéshez megelőző szakmai gyakorlat nem, pedagógus diploma megléte viszont szükséges. Az órák kiscsoportban zajlanak majd, maximum 20 fő részvételével. A jelentkezőket a jelentkezési sorrendjében fogadják.


Az első elméleti alkalmak online, majd (az aktuális szabályoknak megfelelően) a Deák17 Galériában lesznek megtartva. A gyakorlati órák külső helyszínek bevonásávalzajlanak. A résztvevők többek között a Magyar Nemzeti Galéria, a Ludwig Múzeum, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Vasarely Múzeum, a Miskolci Galéria, a Fővárosi Nagycirkusz, a Budapest Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum jó gyakorlatait ismerhetik majd meg.


Jelentkezésről, a képzést igazoló tanúsítvány megszerzésének feltételeiről és a képzés költségeiről az érdeklődők a Galéria honlapján találhatnak részletes információt.

 

„Hálás vagyok, hogy részese lehettem. Nagy élmény volt a számomra. Ez a terület homályba veszett eddig, és most sokkal közelebb érzem magamhoz, sőt megszerettem a kortárs művészetet. Sokoldalú megközelítés e területen hatékonyan, sikeresen működő emberektől. Ki mástól lehetne tanulni, ha nem tőlük? Köszönöm szépen mindenkinek!”


Visszajelzés a tavalyi kurzus résztvevőjétől

 

Beporzók napja, kiállítás, látogató, #muzeumokajovoert, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, programajánló, természet, természettudomány, virtuális
2021-02-21 07:00
kiállítás, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, múzeumpedagógia, virtuális
2020-12-04 07:00
kiállítás, kortárs, látogató, programajánló, újranyitás
2020-05-30 07:00