EN facebook

Divercity − A múzeumpedagógia sokszínűsége

FELHÍVÁS

2017-10-19 08:00

 A Divercity A múzeumpedagógia sokszínűsége workshop és konferenciát 2017. november 7-én, kedden 9.30 - 17.00 között rendezi meg a Néprajzi Múzeum. 

 

A rendezvény helyszíne a Néprajzi Múzeum első emeleti díszterme, valamint kiállításai és a palota belső terei (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.).

 

A rendezvény a DiverCity – Diving into diversity in the museum and the city (Sokszínűség a múzeumban és a városban – 2014–1–ES01–KA204–004799) európai együttműködési projekt tapasztalatait és hazai múzeumi hasznosítási lehetőségeit mutatja be.

 

A résztvevők a délelőtti gyakorlatias workshopok egyikén a hátrányos helyzetű, múzeumidegen közönség bevonásáról saját élményű tapasztalatokat szerezhetnek, majd a délutáni plenáris előadásokon a workshopok módszertanának megismerése mellett újabb adaptálható megoldásokkal találkozhatnak. A konferencia részletes programja itt olvasható.  

 

A workshop és konferencia vendégei:
Veronika Hackl, a Stand 129 – Caritas der Erzdiözese Wien – Hilfe in Not (Ausztria, Bécs) projekt partner szervezet munkatársa, Végh Panni és Csáky Erzsébet, az Artemisszió Alapítvány projekt partner szervezet munkatársai, és Bán Ildikó, a Műcsarnok projektben közreműködő munkatársa.

A rendezvény házigazdái:
Foster Hannah Daisy, Földessy Edina és Joó Emese, a Néprajzi Múzeum és a projekt munkatársai.

 

A workshopok és a konferencia előadások nyelve magyar. Veronika Hackl német nyelvű workshopjához és előadásához tolmácsot biztosítunk.


A részvételi díj 4.000 Ft. Jelentkezni a regisztrációs lap kitöltésével, a workshopok megjelölésével 2017. október 30-ig lehet.

Várjuk a társadalmias múzeumpedagógiára nyitott múzeumi szakemberek, múzeumpedagógusok, pedagógusok, trénerek és bárki érdeklődő jelentkezését!

 

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja szakmai programsorozat része.