Múzeumi Őszi Egyetem Szentendrén

FELHÍVÁS

MOKK - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ
2021-06-11 14:00

Építsünk partnerséget a Múzeumi Őszi Egyetemen! A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) közzétette nyílt felhívását a 2021. szeptember 13. és 17. között Szentendrén zajló Múzeumi Őszi Egyetemen való részvételre! Magyarországi és szlovákiai múzeumi szakemberek jelentkezését várják.

 

Az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programban megvalósuló Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért (SKHU/1902/4.1/048 FUMU) elnevezésű projekt keretében megszervezésre kerülő Múzeumi Őszi Egyetem lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre, valamint új múzeumi projektek tervezésére és elindítására. A Múzeumi Őszi Egyetem az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Az ötnapos szakmai program alatt a 20 résztvevő megismeri a kortárs múzeumi problémákat, fejlesztéseket, valamint elsajátítja a projekttervezés és fundraising módszertanát. Határon átívelő projektek terveit dolgozzák ki a résztvevők csoportmunka keretében kiemelkedő múzeumi szakemberek mint mentorok segítségével.


A résztvevők számára a Múzeumi Őszi Egyetemen való részvétel ingyenes (beleértve a szállást, étkezést, valamint a szakmai programokat).

 

A jelentkezés feltételei:

A jelentkezőknek jelenleg is múzeumban kell dolgozniuk, tárgyalási szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük.

 

A résztvevők vállalják, hogy egy 20 000 karakter terjedelmű, angol nyelvű szakmai anyagot írnak a Múzeumi Őszi Egyetemen kidolgozott projekttervekhez kapcsolódóan, amelyet a MOKK a Múzeumi iránytű sorozatban tervez publikálni.

 

Jelentkezési határidő: 2021. július 15., csütörtök

 

A felhívás teljes szövege itt érhető el!

 

Angol nyelvű felhívás!