EN facebook

Megjelent a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ két legfrissebb kutatási jelentése

FELMÉRÉS

A Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ két legutóbbi kutatásában a koronavírus-járvány hazai muzeális intézményekre gyakorolt hatását és a digitális múzeumi tartalmak pedagógusok körében való hasznosulását vizsgálta.

 

Mik voltak a koronavírus hatásai a muzeális intézmények működésére és miképpen reagáltak a hazai muzeális intézmények a járványügyi helyzetre?

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ 2020 áprilisa után 2021 elején megismételte a koronavírus hatásait és következményeit a hazai muzeális intézmények körében vizsgáló online felmérést.
2021. január 21. és február 8. között összesen 203 hazai muzeális intézmény töltötte ki az online anonim kérdőívet.


A beérkezett válaszokat elemző kutatási jelentés már elérhető a MOKK Tudástárában!

 

Mik a hazai pedagógusi igényei és tapasztalatai a digitális múzeumi tartalmakat illetően? Mi jellemezte a pedagógusok múzeumhasználatát a járványügyi helyzetet megelőzően, és annak hatására miként változott a kép?

 

Az online múzeumi tartalmak köznevelési célú felhasználását vizsgáló tavaly tavaszi felmérésünket megismételtük 2021. január 23. és. február 8. között.
A MOKK fontosnak tartotta, hogy az eddigi múzeumi és köznevelési kezdeményezéseket és eredményeket csaknem egy év tapasztalatával újra áttekintse, és a tavalyi felméréshez képest némileg módosított kérdőívvel megkereste ismét a hazai pedagógusokat. Az online kérdőívünket 100 pedagógus töltötte ki.

 

A válaszok elemzésével készült kutatási jelentés már elérhető a MOKK Tudástárában!