EN facebook

Műanyag zacskóból az űrbe? - Bemutatjuk a múzeumi karantén-pályázat munkáit

2020-06-10 18:00

Péntekre elkészülünk a karantén kultúra egy újabb meghatározó állomásával: virtuális tárlatot nyitunk a különdíjasok munkáiból! Így várunk szeretettel minden érdeklődőt a képernyők elé 16 órára.

Márciusban egy karantén-pályázat indult a Magyar Múzeumok OnLine oldalán, amelyben több múzeum fogott össze, hogy gyűjteményi anyagukkal inspirálják a fiatalokat.

A résztvevő múzeumok:
Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galériával együtt a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum,a Gödöllői Királyi Kastély és a Magyar Vadászati Múzeum

Összesen 361 pályamű érkezett. A megihletődések között bőven találunk olyan munkákat, amelyeket érdemes megismerni, ezért több munkát is különdíjra érdemesnek jelöltünk. 

A virtuális kiállításon keresztül igyekszünk a többi alkotó pályaművét is elérhetővé tenni és ezen keresztül megmutatni, hogy milyen energia rejlik a kreativitásban. 

Legutóbb megismerkedhettetek a kijelölt 4 kategória (irodalom, képzőművészet, film, zene) nyerteseivel. Névszerint:

 

képzőművészet: Nievel Emma
irodalom: Aradi Mátyás
zene: Czeizer Dóra Villő
film: Szűcs Bence

Most pénteken Műanyag zacskóból az űrbe? elnevezésű megnyitónkon pedig bemutatjuk a zsűri és a pályázatban résztvevő múzeumi munkatársak által megnevezett különdíjasokat is!

film, irodalom, képzőművészet, #muzeumozzaszobadbol, pályázat, tárgy
2020-05-14 15:00
díj, kortárs, #muzeumozzaszobadbol, művészet
2020-05-25 19:46
felhívás, #muzeumozzaszobadbol, pályázat, virtuális
2020-04-02 16:00