EN facebook

MI A MÉTA? - Bemutatkozik a megújuló Néprajzi Múzeum interaktív tere

MŰHELY

2021-11-03 07:00

A Néprajzi Múzeum hamarosan történetének új mérföldkövéhez érkezik: 2022 tavaszától a Városligetben, modern épületében különleges állandó és időszaki kiállításokkal várja a látogatóit.

 

Az elmúlt évtizedekben munkatársainkkal együtt több ezer iskolai és felnőtt csoportot fogadtunk a Kossuth téren. Az egyszeri látogatásra érkező és a rendszeresen visszatérő, a múzeumban otthonosan mozgó vendégeink, az együtt töltött idő sok örömet, inspirációt adott számunkra, amelyekből építkezni tudtunk a mostani, tervezési időszakban is.


Hogy milyen lesz a megújult Néprajziban? Más, mint a Kossuth téri Igazságügyi Palota patinás falai között. Izgalmas, élménydús, rengeteg, eddig még nem látott műtárgy a hatalmas kiállítási terekben, érdekes perspektívák, interaktivitás, egyéni és csoportos programok, kutatás, játék és a sokszínű gyűjteményi anyagban rejlő tudások felfedezésének megannyi lehetősége.

 

Az elsőként megnyíló tárlatok sorában kiemelt helye lesz a MÉTA interaktív térnek. Az ismert játék nevében a Múzeum, Élmény, Tudás és Alkotás szavak kapcsolódnak össze, s reményeink szerint kézzelfogható, befogadható módon jelennek meg a közel 600 négyzetméteres területen. Szeretnénk minél több Kollégának már most, előzetesen információt adni a koncepcióról, a tervezett egységekről, kapcsolódó szolgáltatásokról, akárcsak több, az épület látogatását, a kényelmes időtöltést előkészítő lehetőségről. A múzeumpedagógus, múzeumandragógus kurátorok Erasmus+ tanulmányútjainak tapasztalatairól tartalmas beszámolót hallhatnak, kiemelten azokról a jó gyakorlatokról, amelyek a MÉTA koncepcióba is beépülhettek. Erről a projektről 2019 szeptemberében, ez első walesi utazásunkra készülve, a MÚZEUMOK HATÁROK NÉLKÜL, Örökség – Tudomány – Turizmus című VIII. Országos és IV. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia alkalmával számoltunk be előzetesen.


A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében 2021. november 4-én, csütörtökön 16 órától szeretettel várjuk egy ugyancsak új múzeumi helyszínen, hogy együtt gondolkodhassunk, beszélgethessünk a MÉTA-ról.

 

Cím: Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, 1135 Budapest, Szabolcs u. 33-35. C épület. Az épület a Vágány utca felőli bejáraton keresztül is megközelíthető.


A munkatársak prezentációját követően vendéglátással egybekötve egy kötetlen beszélgetésre kerül sor. Bízunk abban, hogy a kellemes környezetben tartalmas időt tölthetünk együtt.


Megjelenésére feltétlenül számítunk! A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.


Jelentkezés, információ: koltay@neprajz.hu +3630 668 6614.

 

 

 

Borítókép forrása: neprajz.hu

digitalizáció, gyűjtemény, műhely, néprajz
2021-10-19 07:00
gyarapodás, gyűjtemény, muzeológia, néprajz, tárgy
2021-05-05 15:00
digitalizáció, emlékezet, fénykép, néprajz, tárgy
2020-02-11 15:00