EN facebook

Madarak földön, égen

KIÁLLÍTÁS

2017-12-08 09:00

 A fenti címmel nyílik  kiállítás a birdphotography.hu legjobb 2017-ben készült madárfotóiból december 9-én 14 órakor. A megnyitó ünnepséget családi nap követi.

 

A BirdPhotography.Hu közösségi oldal, ahová bárki beküldheti fotóit. Minden héten az addig beérkezett fotókból szavazással választják meg a legjobbat. A látogatók ezeket a fényképeket láthatják a Madarak földön, égen című kiállításon.

 

 

Érdemes azonban a megnyitó után is ott maradni a Természettudományi Múzeumban. 15 órakor családi nap veszi kezdetét. A program keretében két előadás hangzik el, mely már a nagyobbacska gyermekek és felnőttek érdeklődésére tarthat számot.

 

Laczik Dénes (Magyar Madártani Egyesület) albániai madarász-élményeit osztja meg velünk Kapitány Zsolt, halászati mérnök (HEBMESZ) pedig hazai halfajokról és fogási hagyományaikról mesél. Ezt követően (16.30-tól) a madárfotó kiállítás kapcsán memória-vetélkedőn vehetnek részt a gyerekek Arany János verseiben szereplő madarakról és növényekről, majd Ismerd meg a Karácsony állatait és növényeit! címmel „kutatós” játék kezdődik a karácsonyi természet kincsei nyomában, melynek helyszíne a kiállítás és a minden gyermek számára titokzatos raktár. Aki szívesen kézműveskedik, erre is nyílik lehetősége a rendezvényen.

 

 

A kiállítás megnyitója ingyenes, a családi napra a belépő: 500, a családi jegy (5 főig): 1500 forintba kerül. Emellett családi kedvezményekkel is várjuk időszakos kiállításaink és a természet világa iránt érdeklődő látogatónkat.

 

A Madarak földön, égen című tárlat 2018. január 31-éig tekinthető meg keddtől szombatig 10 és 16 óra között a JPM Természettudományi Múzeumban (Pécs, Szabadság u. 2.).

 

 

 

 

 

Az alkotók:

Altmann Péter, Bakos Tamás, Balics Gábor, Borsányi Attila, Budavári Krisztián, Dr. Bertényi Balázs, Dragoi Mario, Frank István, Gódor Miklós, Hantai Péter, Hargitai László, Hencz Judit, Honti Viktor, Jakab Sándor, Jantyik Tibor, Kelemen Zsolt, Kobán Zoltán, Kovács Imre, Kovács Norbert, Krizák István, Lelkes Ödön, Lendvai Balázs, LEskó Gábor, Lóki Csaba, Maros Sándor, Mánfai Bence, Mesterházi József, Molnár Péter,  Nagy Csaba, Oláh János, Ónodi Miklós, Palánkai Zsolt,
Pánczél Mátyás, Pelyvás Zoltán, Otyó Imre, Seprényi Attila, Sóti László, Sörös Tibor, Szabó Gábor, Szabó Irma, Szabó Zsolt, Szakolczai Krisztina, Szalai Károly, Szekeres Levente, Szolnoki Erzsébet, Szűcs Béla, Tanács Tamás, Turi István, Ujhelyi Sándor, Völgyi Sándor.

 

A címlapon Tanács Tamás fotója látható.

képzőművészet, kiállítás, művészet, technika, természet
2017-07-25 18:00
irodalom, kiállítás, természet
2017-10-10 10:00
tárgy, természet
2017-11-15 08:27