EN facebook

Lépjen be a Downton Abbey-sorozat világába! - Mulatság, pezsgő és art deco életérzés a Ráth-villában

PROGRAMAJÁNLÓ

2024-05-31 16:00

A Downton Abbey-sorozat rajongóinak 2024. június 1-jén szombaton este a Ráth-villában a helyük, az Iparművészeti Múzeum bemutatja a „Csillogás és luxus: art deco életérzés” című programját.


Akit lenyűgöz a múlt század húszas éveinek eleganciája, kíváncsi, milyen lehetett egy előkelő család élete egy fényűző angol kastélyban, azt most időutazásra invitálják az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógusai, valamint a Mare Temporis múltidéző társulat tagjai. Egy nyári estére ugyanis a Ráth György-villa a sorozatbeli Highclere Castle-t idézi meg, és a fényűző Crawley-család kastélyává alakul át.


Életre kelnek a Downton Abbey szereplőinek barátai, akik szívesen beszélgetnek a vendégekkel. Akik pedig eléggé vállalkozó kedvűek, benevezhetnek a „Ki mit tud a szereplőkről?” című versenybe is.


18 és 21 óra között többféle program vár a látogatókra, amely vetésforgóban követi egymást, így mindegyik végigjárható. Megismerhetik a korabeli illem alapjait, az „art deco-szépítkezés” rejtelmeit (titkos szépítőszereket, varázslatos parfümösüvegeket). Az art deco női és férfi viseletekről, kiegészítőkről hallhatnak érdekes sztorikat, sőt, a ruhákat fel is próbálhatják. Természetesen a tánc sem maradhat el, a ritmust Damjanovich Márta tánctanár diktálja.


Kurátori tárlatvezetésre is lesz a Dresszkód: art deco című kiállításban, amelyben Csepregi Noémi kalauzolja a társaságot.

 

A hab a tortán: a 21 órakor kezdődő mulatság – zenével, tánccal és pezsgővel a villa kertjében.


A programjegy ára: 6000 forint/fő

 

Jegyvásárlás

Az év múzeuma, design, divat, gyűjtemény, iparművészet, képzőművészet, kortárs, Pulszky Társaság, téma
2022-05-05 20:00
design, gyűjtemény, iparművészet, kiállítás, kortárs, látogató, #muzeumokajovoert, természet
2023-10-05 07:00
design, gyűjtemény, kortárs, külföld, látogató, téma
2023-12-01 13:00