EN facebook

Közösségi Múzeum díjátadó és konferencia a Közösségek Hete keretében – 2024. május 22., Néprajzi Múzeum

FELHÍVÁS

Immár hatodik alkalommal ítéli oda a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ (MOKK) a Közösségi Múzeum elismerő címet azon muzeális intézményeknek, amelyek „közösségi alapon” működnek, azaz bevonják munkájukba a helyi lakosságot, civil szervezeteket és egyéb partnereket.

 

A MOKK 2019-ben a Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című európai uniós projekt keretében kezdeményezte a „Közösségi Múzeum” elismerő cím bevezetését. Az elismerést eddig 39 muzeális intézmény vehette át. 

 

2024-ben a MOKK által az eddigi tapasztalatok alapján megújított elismerő cím átadására a május 20. és 26. között zajló országos rendezvénysorozat, a Közösségek Hete keretében kerül sor. A díjátadónak és az ezt követő konferenciának a Néprajzi Múzeum ad otthont.

 

Időpont és helyszín: 2024. május 22., Néprajzi Múzeum, Budapest, Dózsa György út 35, 1146

 

A sajtónyilvános eseményre szeretettel várjuk a múzeumi szakembereket, köztük a Közösségi Múzeum elismerő címet már elnyert intézmények munkatársait, valamint a múzeumokkal együttműködő kulturális intézmények, civil szervezetek és a múzeumok fenntartóinak képviselőit. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Szervező: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ

Társszervező: Néprajzi Múzeum

 

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében, az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésével valósul meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, és regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület ezen a linken érhető el 2024. május 16-ig!

 

 

További információ és részletes program

MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2023-12-24 07:00
digitalizáció, felhívás, képzés, muzeológia, múzeumandragógia, műhely
2024-03-28 14:00
MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, #muzeumokajovoert, műhely, téma
2023-12-29 07:00