EN facebook

Ingyenes képzésekkel vár a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ!

FELHÍVÁS

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően 2024-ben a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ képzéseit ingyenesen rendezi meg. A tavaszi képzések közül a Múzeumi menedzserképzés Stratégiaalkotás, illetve PR, Marketing, Kommunikáció moduljaira, valamint az Élő történelem másként, a Digitális tartalmak előállítása a múzeumi ismeretátadáshoz és a Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment című kurzusokra várják a jelentkezéseket.

 


Digitális tartalmak előállítása múzeumi ismeretátadáshoz
2024. május 6-9., e-learning

30 órás hiánypótló kurzus e-learning formában az elméleti keretek áttekintésétől a mindennapi múzeumi munkában jól hasznosítható ismeretekig, nemzetközi és hazai esettanulmányokig


digitális kompetencia, digitalizálási stratégia, digitális múzeumi tartalmak típusai, a mesterséges intelligencia, infokommunikációs eszközök alkalmazása a múzeumi ismeretátadásban, digitális technológiák és múzeumi tartalmak a kiállításban és az online térben, ingyenesen hozzáférhető tartalomfejlesztő rendszerek, digitalizált múzeumi gyűjtemények bemutatása jó gyakorlatokon keresztül.

Jelentkezési határidő: 2024. április 2.

További információ


Élő történelem másként
2024. május 6-9., Szentendre

30 órás hiánypótló kurzus az élő történelmi interpretáció műfajairól a már létező hazai és külföldi jó gyakorlatainak elemzésével, és az élő történelem programokról szóló videók sajátosságainak és köznevelési lehetőségeinek áttekintésével.

 

mindezt fantasztikus Skanzen-környezetben, Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, az Év Múzeumában, ahol az Erdély tájegységben is kiemelt szerepet kap az élő történelem mint interpretációs módszer.

Jelentkezési határidő: 2024. április 7.

További információ


Múzeumi menedzserképzés Stratégiaalkotás és PR, marketing, kommunikáció választható modulokkal
Időpont: 2024. május 6-tól, blended formában

a hazai képzési piacon hiánypótló, modulos felépítésű, 120 órás továbbképzés megújított akkreditációval és tartalommal a múzeumi vezetők számára elengedhetetlen vezetői készségek fejlesztéséért és a múzeumi vezetőkkel szemben a kinevezéstől számított két éven belül támasztott jogszabályi követelmények teljesítéséért.

 

a tananyag egy része e-learning formában, saját időbeosztás szerint rugalmasan sajátítható el otthonról, a kötelező alapmodul mellé választható modulok, melyek akár önállóan is elvégezhetők

Jelentkezési határidő a Stratégiaalkotás választható modulra: 2024. április 1.

Jelentkezési határidő a PR, marketing, kommunikáció választható modulra: 2024. május 5.

 

Bővebb információ a modulokról és jelentkezés


Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment
2024. június 17-20., online

gyakorlatias szemléletű képzés 30 órában, online formában a pályázati lehetőségekről, és a sikeres pályázatírás lépéseiről, a szakmai tartalom és a pénzügyi tervezéslnek lépéseiről.

 

hazai múzeumi pályázatok kiírásában és elbírálásában rendszeresen aktív oktatók


Jelentkezési határidő: 2024. május 17.

 

További információ

 

 

Teljes 2024-es képzési naptár

digitalizáció, MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2024-01-09 18:00
MUZANDRAxEPALE 2023, múzeumandragógia, műhely, téma
2023-12-24 07:00