EN facebook

Közel tízezer látogató vett részt a Szentendrei Skanzen idei Húsvéti Fesztiválján

TÉMA

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn sok-sok kézműves foglalkozással, a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok megjelenítésével és tavaszváró mulatsággal keltette életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum a régi falusi ünnepeket. A két napos rendezvényre érkező csaknem tízezer látogató azt mutatja, hogy a magyar népi kultúra és ünnepek iránti érdeklődés egyre jelentősebb a lakosság körében.

 

A Szentendrei Skanzen minden évben izgalmas programokkal várja a látogatóit Húsvét alkalmából és ez alól az idei fesztivál sem volt kivétel. A múzeumba érkező vendégek most is kipróbálhatták a különböző hagyományos tojásfestési technikákat és részt vehettek a számos ünnepi játékon és népi mesterség bemutatón, és emellett számos néptáncbemutatót, zenei előadást és bábelőadást is megtekinthettek a kétnapos rendezvény során.

 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum rég óta elkötelezett abban, hogy hozzájáruljon a magyar kultúra hazai és nemzetközi népszerűsítéséhez, valamint, hogy segítsen kialakítani egy fenntartható életmódot a múzeumi tudás alapján. Közösségi programjai és rendezvényei révén igyekszik összehozni az embereket, és megismertetni őket a népi hagyományok gazdagságával és sokszínűségével.

 

 

Az idei fesztivál rendkívüli sikere hatalmas örömöt jelent ezért a múzeum számára, amely a továbbiakban is számos színes és aktív programelemmel, illetve „Élő történelem” előadással várja a hétköznapokon is vendégeit. A múzeum 2024-ben a hétfői napok kivételével egészen október végéig minden nap látogatható, kapuit végleg pedig a szokásos Márton-napi Fesztivállal zárja.

 

Az éves programkínálat tovább bővül egy teljes új tematikus hétvégével is. A Skanzen más fényben című - a Fonóval, a Fényfestőkkel és a Pajtakulttal együttműködésben megvalósuló - programsorozat alatt egyedi fényalkotásokkal, nagykoncertekkel, táncházakkal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várja majd a múzeum május utolsó hétvégéjén a kilátogató családokat és a baráti társaságokat.