EN facebook

Konferencia helyett szakmai fesztivál - Március 25-én vár a 3. Múzeumi Játékmustra a Magyar Nemzeti Múzeumban

FELHÍVÁS

2022-02-04 16:00

Tudásélményről és élményszerű vagy játékosított ismeretátadásról beszélünk, de ha megnézzük, hogy hogyan tanulunk egymástól mi, felnőttek szakmai eseményeken vagy írásban, akkor sokszor pont az élmény hiányzik. A tudást, ahogy egy oltást is, meg lehet kapni összeszorított foggal és aggódva, és meg lehet kapni könnyed hangulatban is.

 

Nemrég egy rövid időre láttam egy gyerekkórház működését. Mosolygós, a gyerekek között cirkáló ápolók, akiknek mindig van egy-egy jó szava az oltásra váró gyerekekhez, az aggodalmat pedig apró ajándékkal oszlatják el. Egy ponton kijött egy orvos, színes nyakkendőben és közölte a várakozókkal, hogy ő lesz a “Szurikáta,” és nem fog fájni. Aki hősiesen megkapta az oltást, az bátraknak szóló oklevéllel távozott.

 

A gyerekeknél szempont az, hogy élvezzék is, amit csinálnak - felnőttkorra ez sokszor kikopik. Pedig ugyanúgy számít egy jó szó, egy színes pont a szürke hétköznapokban, a fenyegető közeljövő könnyed átkeretezése (“Szurikáta”), vagy az elismerés.

 

A 3. Múzeumi Játékmustra tervezésénél az volt a cél, hogy ne csak beszéljünk az élményszerű tudásátadásról, hanem gyakoroljuk is. Olyan szakmai fesztivált álmodtunk meg, ami után feltöltődve, szekérderéknyi ötlettel, új gondolatokkal és induló együttműködésekkel megy haza a résztvevő.

 

Az esemény előregisztrációja már zajlik. Az előregisztráltakat meghívjuk egy titkos eseményre a leendő (még titkos) előadókkal, ahol egy beszélgetés keretében elindítjuk a regisztrációt.

 

Március 25-én pedig ezekkel a programokkal készülünk a Múzeumi Játékmustra szakmai napjára:

 

- #nemzetközi: Nemzetközi közegből is hívunk előadókat, mert a legjobbaktól szeretnénk tanulni.

 

- #hibrid: Ne maradj le akkor sem, ha Budapest távol van, vagy nézd vissza később a Nagyszínpad eseményeit!

 

- #élőtörténelem: Megelevenedik a reformkor, kapcsolódik az élő történelem és a játék.

 

- #adjelő: Lépj fel Te is a Játékmustra színpadára a Mustrapid keretében! Hozd a gondolatodat, tapasztalatodat és TEDx előadó vezetésével felkészítünk az előadásra, hogy célba érkezzen az üzeneted!

 

 

- #játékfejlesztés: Oktató játékötletek megvalósításához és kész játékok továbbfejlesztéséhez adunk támogatást. Ennek a formája a DUNSZT – hozd az ötleted és gyűjtsd be a szakmai visszajelzéseket! A dunszpárna szerepét szakmai zsűri tölti be:
- Aranyi Fruzsina, a Déri Múzeum múzeumpedagógusa, oktatáskutató
- Barbarics Márta, tanár, kutató, a Gamification a magyar oktatásban csoport létrehozója
- Bayer Árpád, történész, játéktervező, az Open History alapítója
- Győri Zoltán, társasjáték tervező, előadó, a Mit Játsszunk? vloggere

 

 

- #játssztovább: Nem elég a játékból! A Játékmustrát követő hétvégén is játékokkal várunk a Nemzeti Múzeumban!

 

- #szakmaiközösség: Nem vagy egyedül. A Játékmustrán elinduló beszélgetéseket a Múzeumi Játékmustra csoportban egész évben folytatjuk.

 


Szeretettel várunk a 3. Múzeumi Játékmustrára!
2022. március 25.
Magyar Nemzeti Múzeum
www.muzeumijatekmustra.hu

 

látogató, múzeum, múzeumandragógia
2020-03-16 17:00
látogató, muzeológia, múzeumandragógia, virtuális
2020-06-03 20:00
látogató, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, programajánló
2020-10-11 07:00