EN facebook

Költözik a Göcseji Múzeum

BERUHÁZÁS

2018-09-05 12:40
Szeptember 7-én egy időre bezár a zalaegerszegi Göcseji Múzeum. A költözés már részben elkezdődött, hiszen egy jó hangulatú és bohém Múzeumok Éjszakáján is túl vagyunk, ahol a látogatók a már áprilisban bezárt Központok a Zala mentén című állandó kiállítás helyén kiélhették kreatív oldalukat. Festettek és írtak a falakra és a padlózatra, koncerteket hallgattak, a slam poetry világában kalandoztak. Igazán emlékezetes órákat töltöttek el a lecsupaszított múzeumi termekben, amelyek nagyszerű romkocsmának bizonyultak.
 
 
Szeptember 7-én viszont egy szakasz lezárul a zalaegerszegi kollégák életében. Az intézmény megmaradt egyetlen állandó kiállítását, Németh János Kossuth-díjas keramikusművész tárlatát is bezárjuk. Az alkotásokat becsomagoljuk, hamarosan átszállítjuk a műveket egy raktárba. Ugyanez történt Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész alkotásaival is, de azok egy részét kiállítja majd a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum. Az időszaki tárlat a veszprémi kollégák tervei szerint október közepén nyílik.
 
A munka persze nem áll meg, a stáb már dolgozik az új állandó kiállításon, Zalaegerszeg és környéke életmód-kiállításán. Egy a kornak megfelelő, interaktív és virtuális elemeket is felvonultató tárlat fogadja majd a közönséget a múzeum külső-belső felújítását követően, várhatóan 2019-ben.
 
De addig van még néhány nap, a Németh János-gyűjtemény, a néprajzi etnotár, a történeti dokumentumtár, a régésztár és a játéktár szeptember 7-ig 9.00-17.00 óra között ingyenesen látogatható.
 
A közönségtől a megszokott formában tehát búcsúzunk, de a múzeumi kollektívát ismerve, hallatunk még magunkról, ötletekben nem lesz hiány.
 
díj, Múzeumok Éjszakája
2018-08-08 07:52
fénykép, helytörténet, múzeum, műhely
2018-03-11 18:00
kiállítás, Múzeumok Éjszakája, tárgy
2017-06-29 17:17