EN facebook

Kedves műtárgyam – meglepetés Advent idején a Göcseji Múzeumtól

VIRTUÁLIS

2020-11-28 20:00

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum munkatársai meglepetéssel készülnek decemberben, pontosabban december első huszonnégy napján. Az adventi kalendárium elvéhez hasonlóan december 1-jétől minden nap kinyitunk egy képzeletbeli ablakot a múzeum Facebook oldalán, ahol más és más kolléga jelentkezik egy történettel.

 

Az elmúlt napokban minden szereplő kiválasztott a Göcseji Múzeum gyűjteményéből egy műtárgyat, ami valami okból kedves a számára. Van, aki diavetítőt választott, s gyerekkori történet jutott eszébe, van, aki bárányjelölőt, mert az első általa szervezett kiállítás nosztalgiáját hozta vissza. Megint más hónapokig dolgozott a népművészeti tárgy

restaurálásán, miközben az elrabolta a szívét. Van, aki egy néhány éve elhunyt zalaegerszegi szobrászművész bronz figurája mellett döntött, és van, aki egy régészeti leletet választott, mert több ezer év után ő tarthatta először a kezében az ásatáson.

 

Szarvasmarha agyagplasztika

 

Nyomódúcok

 

Az írások nem tárgyismertetők, hanem személyes történetek, érzelemdús beszámolók. Lesznek, amik szentimentálisak, s lesznek humoros írások is. Az illusztrációt külön erre az alkalomra készítettük, s jó hangulatú fotózási napot szerveztünk. A képeken a múzeumi munkatársak láthatók az ideiglenesen berendezett stúdióban, de decemberben olyan fotókat láthat majd a közönség, ami a múzeumi munkatársat az általa választott kedves műtárggyal ábrázolja.

 

2020. december 1-24. között tehát egy muzeológus - egy műtárgy - egy történet.

 

Mi ezt kínáljuk Advent idején a Göcseji Múzeum Facebook oldalán.

gyűjtemény, #muzeumozzaszobadbol, virtuális
2020-11-28 07:00
emlékezet, fénykép, helytörténet, #muzeumozzaszobadbol, természet, virtuális
2020-11-09 14:00
régészet, tárgy, természet, történelem
2020-05-23 16:00