EN facebook

Jégkorszak újratöltve: a Természettudományi Múzeum kiállítása Egerbe vándorolt

KIÁLLÍTÁS

Egerbe vándorolt a felújított Jégkorszak vándorkiállításunk. Az interaktív, valódi ősmaradványokat is felsorakoztató látványos vándorkiállítás az Egri Kulturális és Művészeti Központ Bartakovics Béla Közösségi Házban tekinthető meg, 2020. szeptember 6-ig.

 

A népszerű Jégkorszak kiállítás először 2008-ban debütált a Magyar Természettudományi Múzeumban. Ekkor Gyima, a világhírű, 40 000 éves mamutborjú-múmia volt a tárlat főszereplője. A Gyimáról tudományos alapokon készült hiteles rekonstrukció jelenleg is a tárlat látványos eleme.

 

Fotó: MTM

 

Milyen hatással volt a környezetre a legutóbbi jégkorszak? Milyen nyomait láthatjuk, érezhetjük 2020-ban? Mi vár ránk 100 év múlva?


A Jégkorszak a téma körül forgó tévhiteket, a jégkorszakról alkotott esetenként téves elképzeléseket is tisztázza.

 

Különleges tárgyi anyagok, gerinces ősmaradványok és tudományosan hiteles rekonstrukciók segítségével részletezzük a legutóbbi jégkorszak, a Jégkor környezetre gyakorolt hatását. Ismertetjük az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken.

 


Fotó: Gál Gábor

 

Interaktív vándorkiállításunk a gyermekek számára is színes és izgalmas programlehetőség. A kézzel tapintható jégkori állatcsontok, és élethű rekonstrukciók mellé most feladatlapot és játékos múzeumpedagógiai foglalkozást is ajánlunk. Utazz velünk az időben, Téged is vár a Jégkorszak!

A Magyar Természettudományi Múzeum kölcsönözhető vándorkiállításairól bővebb információ a weboldalunkon olvasható.

gyarapodás, gyűjtemény, tárgy, természet, természettudomány
2020-07-31 17:00
emlékezet, kiállítás, #muzeumozzaszobadbol, természet, természettudomány, virtuális
2020-06-04 20:00
kiállítás, programajánló, természettudomány
2018-03-29 14:30