EN facebook

„Hazaérkezett” Óbudára a Madonna

TÉMA

2024-05-19 07:00

Az Óbudai Múzeum állandó várostörténeti kiállítása 2010 óta várja a látogatókat. A kiállítás 3. kerületi lakosok számára ingyenesen megtekinthető. Természetesen a kiállítás azóta nem változatlan. A múzeum munkatársai folyamatosan dolgoznak a gyűjtemények gyarapításán. Számos adomány, felajánlás érkezik a múzeum részére, de olykor egy-egy kölcsön tárgy is színesítheti a kiállításokat.

 

Az Óbudai Múzeum szakemberei elkötelezettek a városrész középkori történelme és annak nagyközönség számára való bemutatása iránt. Az ő odaadó munkájuk eredményeként, április végén a piliscsabai római katolikus plébániától az Óbudai Múzeumba érkezett egy 14. századi, gyönyörű Madonna szobor is, melyet feltehetően egykor Piast Erzsébet királyné adományozott az óbudai klarisszáknak.

 

Aki többet szeretne tudni arról, hogy milyen háttérmunka eredményeként sikerült a múzeumnak több, a középkori Óbudáról az évszázadok alatt elkerült műtárgyat – legalább időlegesen – újra származási helyén megmutatni a nagyközönségnek, látogasson el az Óbudai Múzeumba május 23-án, Műtárgyak Éjszakája karszalaggal, és hallgassa meg a "Középkor kölcsönben" című műtárgybemutatót!

 

A nyár folyamán és a szeptemberi Ars Sacra fesztivál keretében pedig még számos egyéb alkalommal is megismerkedhetnek a Madonna kalandos történetével. Kövessék az Óbudai Múzeum online felületeit a pontos dátumokért!

 

A különleges szobor 2024. szeptember 26-ig az Óbuda - Egy város három arca című állandó kiállításközépkori termében tekinthető meg.

 

A szoborrol bővebben a múzeum honlapján!

 

 

design, Egyetemisták a múzeumról, emlékezet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, múzeumpedagógia
2024-02-07 18:00
felhívás, helytörténet, konferencia, múzeumandragógia, múzeumpedagógia, műhely, téma
2023-08-04 16:00
Az év kiállítása, díj, konferencia, műhely, Pulszky Társaság, téma
2023-11-14 11:00