EN facebook

Felhívás Az év bányászati-kohászati múzeuma elismerés közönségszavazására

FELHÍVÁS

2022-06-28 14:00

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület 2022. május 21-én tartott küldöttgyűlése elfogadta az „Év bányászati-kohászati múzeuma” kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot. A Múzeumi, emlékhelyi és kegyeleti helyi Választmányi Bizottság kezdeményezésére alapított elismerés a határozat szerint két kategóriában adható ki: egy közönségdíj és - a Bizottság felterjesztése alapján - egy szakmai díj formájában. A kitüntető cím első közönségszavazása már kezdetét vette, 2023. május 7-ig várják a szavazatokat!

 

Az OMBKE a bányászati és kohászati emlékek gyűjtése, dokumentálása és a szakmák múltjának a nagyközönség számára történő bemutatása során kifejtett kimagasló tevékenység elismerésére alapította „Az év bányászati–kohászati múzeuma/gyűjteménye” kitüntetést. A megmérettetésen bányászati-kohászati múzeumok, gyűjtemények, kiállítóhelyek versenghetnek. A kitüntető címek átadására minden évben a Múzeumi Világnaphoz (május 18.) közel eső szombati napon kerül sor.

 

A címet két kategóriában adja ki az Egyesület a Múzeumi, emlékhelyi és kegyeleti helyi Választmányi Bizottság előterjesztéseit mérlegelve:

 

egy szakmai zsűri által megítélt elismerést és egy közönségdíjat

 

adományoz.

 

A közönségdíjra már kezdetét vette a szavazás, ezen a felületen (Év bányászati-kohászati múzeuma nyílt Facebook csoport) bárki voksolhathat. Biztatunk mindenkit, hogy akinek elnyere tetszését valamelyik múzeum, gyűjtemény vagy kiállítóhely, szavazzon!

 

Az intézmények nevében is köszönjük részvételüket és szavazataikat.

 

 

További forrás: az OMBKE hírlevele

emlékezet, ipari örökség, látogató, muzeológia, múzeumandragógia, örökségvédelem, téma
2021-08-31 07:00
Az év kiállítása, ipari örökség, kiállítás, Pulszky Társaság, régészet, technika
2021-10-09 18:00