EN facebook

EXPOZÍCIÓ - Frissdiplomás képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Szolnokon

KIÁLLÍTÁS

2022-11-30 18:00

Expozíció címmel új időszaki kiállítás nyílt a Damjanich János Múzeumban Czagány Ivett, Kecső Kristóf, valamint Nagy Dániel szolnoki születésű képzőművészek munkáiból.

 

A kiállító művészek 2022-ben diplomáztak a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Czagány Ivett grafikusművész végzettséget, Kecső Kristóf és Nagy Dániel, a legfiatalabb szobrászgeneráció képviselői pedig szobrászművész diplomát szereztek és már magukra vonták a szakmai körök figyelmét különleges diplomamunkáikkal, díjaikkal és fiatal koruk ellenére több tárlaton találkozhatott már alkotásaikkal a művészetszerető közönség.

 

Az alkotók a való életben is közeli jó viszonyban állnak egymással; letisztult és egyszerű formanyelvű művei szépen kommunikálnak együtt, legyenek azok Czagány Ivett finom vonalkázású monokróm rajzai, Kecső Kristóf egyensúlyi helyzeteket vizsgáló és kontrasztokra épülő grafikái és szobrai, valamint a 2022-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem legjobb diplomamunkának kijáró Vígh Tamás-díjat elnyert Nagy Dániel zen buddhizmus tanaiból táplálkozó kovácsoltvas plasztikái. A művekben fontos szerepet játszik az absztrahálás, legyen az apró részletekből való építkezés, mértani formákból konstruált geometrikusan absztrakt kompozíció vagy egy friss gesztus vizuális megjelenítése.

 

 

A kiállításon bemutatott organikus, geometrikus alkotások olyan sajátos harmóniát sugároznak, amelyet a látogató a szolnoki múzeum Folyosó Galériájában rendezett tárlaton megélhet. Az Expozíció című kiállítást Piti Zsuzsanna festőművész nyitotta meg 2022. november 19-én.

 

A tárlat kurátora Képiró Ágnes, a Damjanich János Múzeum művészettörténésze.

 

Az időszaki tárlat 2023. január 29-ig, szerdától vasárnapig 9 és 15 óra között várja a látogatókat a Damjanich János Múzeum Folyosó Galériájában.

 

 

Képek: Simon Ferenc

gyűjtemény, képzőművészet, kiállítás, látogató, művészet
2022-08-11 12:00
képzőművészet, kiállítás, kortárs, látogató
2021-11-27 07:00