EN facebook

ÉJSZAKA (is) A MÚZEUMBAN - Régészet napi programok a Déri Múzeumban

PROGRAMAJÁNLÓ

2023-06-02 08:00

A Magyar Régész Szövetség 2023-ban is meghirdette - június 2-án és 3-án - a Régészet Napját és a Régészet Éjszakáját. Ahogyan minden évben, ezúttal is számos intézmény, közöttük a Déri Múzeum is csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. A látogatók bepillanthatnak egy valódi ásatáson folyó munkába, s éjszakai tárlatvezetés is várja őket.

Istenek és hősök
Dr. Hajdú Zsigmond tárlatvezetése – június 2. 22 óra és június 3. 11 óra

A csillagos ég lakói című kiállításban


Kik voltak a letűnt korok kiemelkedő alakjai, akik példaként szolgáltak a közösségnek? Milyen volt az emberek istenképe? Hogyan kapcsolódtak ehhez, és mi mindenért fohászkodtak? Biztonságot adó alakként tekintettek rájuk, netán rettegték őket?


Különleges helyek
Ásatáslátogatás június 3-án 10 és 14 órakor

Nyílt nap egy, a város határában jelenleg folyó ásatáson. Az érdeklődők szakmai vezetéssel, "régész szemmel" pillanthatnak be a kulisszák mögé. A lelőhelyen előkerült római császárkori (szarmata) temető emlékeinek segítségével a látogatók megismerkedhetnek a térség több ezer éves történelmével.

A résztvevők számára az időjárásnak és a terep-viszonyoknak megfelelő öltözet (zárt, lapos cipő; sapka) javasolt. A programra előzetes regisztráció szükséges az info@derimuzeum.hu email címen: név, telefonszám, és az utazási mód feltüntetésével.

Találkozási pont: Tudáspark (Debrecen, Vezér utca 39.) Kiutazás saját kocsival vagy tömegközlekedéssel (10;14 busz/Tudáspark megálló).

 

 

Borítókép: Részlet A csillagos ég lakói című kiállításból

 

muzeológia, műhely, régészet, technika, téma
2022-10-15 15:00
látogató, műhely, programajánló, régészet
2021-12-28 07:00
emlékezet, gyűjtemény, irodalom, kiállítás, látogató, múzeumpedagógia, Petőfi200
2022-11-17 19:00