EN facebook

EGYÜTTHATÓ! - Közösségi Múzeum díjátadó és konferencia a Közösségek Hetén

FELHÍVÁS

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ ötödik alkalommal ítéli oda a Közösségi Múzeum elismerő címet azon muzeális intézményeknek, amelyek „közösségi alapon” működnek, azaz bevonják munkájukba a helyi lakosságot, civil szervezeteket és egyéb partnereket. 2023-ban az elismerő címek átadása a Közösségek Hete keretében valósul meg.

 

A MOKK 2019-ben a Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás című európai uniós projekt keretében kezdeményezte a „Közösségi Múzeum” cím bevezetését. Az elismerést eddig 36 muzeális intézmény vehette át.

 

A díjátadónak és az ezt követő konferenciának a tatai Német Nemzetiségi Múzeum ad otthont, amely anyaintézményével, a Kuny Domokos Múzeummal együtt 2019-ben az elsők között vehette át a Közösségi Múzeum elismerést.

 

A sajtónyilvános eseményre szeretettel várják a múzeumi szakembereket, köztük a Közösségi Múzeum elismerő címet már elnyert intézmények munkatársait, valamint a múzeumokkal együttműködő kulturális intézmények, civil szervezetek és a múzeumok fenntartóinak képviselőit.

 

Időpont: 2023. május 11., csütörtök, 10:00 – 16:30

Szervező: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ

Társszervező: Kuny Domokos Múzeum

 

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében, az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésével valósul meg a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma támogatásával.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBVJkOYo8IRIRsGLHg0NZDdDzb4eiXVOUWe5ZZYgMVL9yL9g/viewform

Regisztrálni 2023. május 4-ig lehet. (A férőhelyek száma 70 fő. A férőhelyek betelése esetén a regisztráció előbb lezárulhat.)

 

 

További információ és részletes program

emlékezet, építészet, gyűjtemény, kiállítás, látogató, technika
2023-02-22 19:00
felhívás, gyűjtemény, Közösségek Hete, látogató, műhely, néprajz, programajánló
2023-03-11 07:00