EN facebook

Édes éjszaka a Damjanich János Múzeumban - A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne: Szolnok

PROGRAMAJÁNLÓ

2022-06-13 07:00

Idén ünnepli 20 éves évfordulóját a Múzeumok Éjszakája programsorozat Magyarországon. Az éjszaka, ami nem alvásra való! jelmondattal indult eseményhez évről-évre egyre több kulturális intézmény csatlakozik.

 

Az éjszakai program során a Damjanich János Múzeum izgalmas tárlatvezetésekkel, szakmai előadásokkal, múzeumi könyvtárlátogatással, koncertekkel, táncelőadásokkal, játszóházzal és interaktív eseményekkel készül emlékezetessé tenni ezt a varázslatos estét a látogatók számára. A Damjanich János Múzeumban a Szent Iván éjszakájához kapcsolódó hagyományokkal és népi szokások felelevenítésével is várják az érdeklődőket. A nyári napfordulóhoz közel eső szombathoz kötődő Szent Iván-i tűz szerepe is megjelenik az szolnoki intézmény díszudvarán.

 

15 órától látványos programokkal indul a délután a szolnoki múzeumban. Még egy sor medve… címmel Talyer Patrick festőművész kiállításának megnyitója lesz a múzeum időszaki kiállítások termében, 20 órakor pedig a művész alkotói tárlatvezetése kezdődik a kiállításban, édes meglepetéssel kedveskedve a jelenlévőknek.

 

17 órától a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus ad Tér-Zene hangversenyt a múzeum díszudvarán, majd kezdődnek a tematikus tárlatvezetések az állandó kiállításokban.


18 órakor az L1-EST UNPLUGGED részeként a fővárosból érkező táncosok Metro Action táncelőadása, valamint Györke Tímea Párhuzamok előadása kezdődik, ahol a hangokkal és mozdulatokkal megtöltött improvizációba a közönséget is bevonják a táncosok.

 


19 órakor Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész tart előadást a Szolnoki Képtárban Két zseni a világháború árnyékában: Aba-Novák és Borbereki címmel, ezt követően Verebes György Munkácsy-díjas festőművész Postum zongorakoncertjét hallgathatják meg a látogatók.

 

21:30-tól és 22:30-tól a szolnoki születésű Kanizsa Georgina, A Dal 2017 felfedezettje ad élő zenei koncertet Lamm Dáviddal közösen.


A felejthetetlen nyárestét a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely hangulatos muzsikája és táncház zárja.

 

 

A Damjanich János Múzeum egyéb kiállítótereiben, a Szolnoki Galériában és a Tabáni Tájházban szintén estig tartó izgalmas programokkal várják a látogatókat.

 

Figyelemre méltó programokkal, városnéző kisvonattal és értékes nyereményjátékokkal csalogat Szolnok 2022. június 25-én.

 

 

gyűjtemény, látogató, múzeumandragógia, Múzeumok Éjszakája, műhely
2022-06-12 18:00
design, emlékezet, építészet, kiállítás, látogató, néprajz
2022-05-01 20:00