EN facebook

Családbarát Múzeum 2021 - Meghosszabbított jelentkezési határidő!

FELHÍVÁS

A Családbarát Múzeum felhívás célja a muzeális intézmények ösztönzése arra, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék, és elősegítsék a különféle családtípusok minőségi időtöltését, valamint erősítsék a családbarát értékrendet és a családot, mint mikroközösséget.

 

Hosszabb távú cél, hogy a felhívás nyomán a múzeumok folyamatosan vizsgálják a családok felmerülő igényeit, és lehetőségeikhez mérten igyekezzenek kielégíteni ezeket. Cél továbbá, hogy az intézmények fejlesszék és bővítsék a családokat megcélzó oktatási, nevelési és szociális tevékenységeiket, családbarát szolgáltatásaikat, és ebben szorosan együttműködjenek a különféle családtípusokat segítő szakmai szervezetekkel 


Első alkalommal, 2020-ban nyolc intézmény vehette át az elismerést.

 

A szakmai kritériumrendszer szerint működő „Családbarát Múzeum” cím elnyerése az adott évben.

  • Az elismerő cím elnyerésére magyarországi, működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények és tagintézményeik jelentkezhetnek.
  • A felhívás évente kerül kiírásra és elbírálásra. Második alkalommal a kiírásra 2021. július 31-ig kerül sor.
  • A díjazott múzeumok száma nem korlátozott, az elismerést minden muzeális intézmény vagy tagintézmény elnyerheti, amelyik teljesíti a kritériumrendszerben meghatározott követelményeket.
  • Az elismerő címet megszerezni kívánó múzeumnak a kritériumrendszerben előírt dokumentumokkal kell igazolnia a feltételek teljesültését az adott évre vonatkozóan.

 

 

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2021. szeptember 14., kedd

 

További információ

felhívás, konferencia, múzeumpedagógia, műhely, téma
2021-08-27 11:00
díj, felhívás, műhely, téma
2021-08-08 07:00