EN facebook

Nyílt felhívás jó gyakorlatok bemutatására a 13. Országos Múzeumpedagógia Konferencián

FELHÍVÁS

Múzeumi harmónia mottó jegyében zajló 2021. évi Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvényt Múzeum + rekreáció + turizmus. Töltődj és lazulj múzeummal! címmel rendezi meg a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Duna Múzeummal társszervezésben.

 

Muzeális intézmények munkatársainak jelentkezését várjuk a múzeum + rekreáció + turizmus témához kapcsolódó múzeumi és múzeumpedagógiai jó gyakorlatok 10 percben történő bemutatására. A rövid (max. 2000 karakter hosszú) rezüméket kérjük jó gyakorlat jeligével 2021. szeptember 15-ig megküldeni az alábbi címre: muzped.konferencia2021@gmail.com

 

A konferencia témaválasztását a koronavírus-járványhelyzet, illetve az ezt követő nyitás és a belföldi turizmus élénkítésének fokozott aktualitása is indokolja.

 

A konferencia célközönsége a múzeumi szakemberek (múzeumpedagógusok, múzeumi kurátorok, múzeumi kommunikációval és közönségszolgálattal foglalkozó munkatársak) közül kerül ki, de a múzeumhasználat iránt érdeklődő pedagógusokat, kulturális intézmények munkatársait és a kulturális valamint rekreációs turizmus képviselőit is szeretettel várjuk.

 

A kétnapos szakmai rendezvényen a hazai muzeális intézmények rekreációs szerepét, a testi és a lelki egészség megőrzésére gyakorolt hatásukat vizsgáljuk, a turisztika és a múzeumi rekreáció kapcsolódási pontjait térképezzük fel.

Arra is választ keresünk, hogy a muzeális intézmények miként tudnak kapcsolódni a turisztikai ágazat szereplőihez, trendjeihez, különös tekintettel a kulturális illetve a slow turizmusra, milyen példaértékű együttműködéseket sikerült megvalósítaniuk ezeken a területeken, továbbá milyen programokat tudnak ajánlani a látogatók számára, amelyeknek köszönhetően turisztikai célpontokká váltak vagy válhatnak a jövőben.

 

A jó gyakorlatok prezentálására a konferencia első napján plenárisan, a konferencia második napján plenárisan majd két párhuzamosan zajló szekció keretében kerül sor.  A jó gyakorlat bemutatása vetített prezentáció vagy interaktív bemutató formájában is történhet.

 

A jó gyakorlatot bemutató kollégák részvétele az Országos Múzeumpedagógia Konferencia mindkét napján ingyenes lesz, online regisztrációt tőlük is kérni fogunk.

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a beérkezett szinopszisok közül kiválasszák a konferencián bemutatásra kerülő jó gyakorlatokat.

 

 

További információ

díj, felhívás, műhely, téma
2021-08-08 07:00
felhívás, képzés, muzeológia, műhely, pályázat, tájház, természet
2021-08-06 14:00