EN facebook

Felhívás - Közösségi Múzeum 2021

FELHÍVÁS

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ünnepélyes keretek között idén is átadja a Közösségi Múzeum elismeréseket. A kitüntető címet azon muzeális intézmények vehetik át, amelyek „közösségi részvételi alapon” működnek, vagy már letették a „társadalmiasítás” alapjait, azaz bevonják munkájukba a helyi lakosságot, civil szervezeteket és egyéb partnereket.

 

A MOKK 2019-ben kezdeményezte a „Közösségi Múzeum” elismerés bevezetését a hazai múzeumi világban. A megtisztelő elismerést eddig már 33 muzeális intézmény vehette át 2019-ben és 2020-ban.

 

Várjuk azon működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények jelentkezését, amelyek tevékenységeit és működését a településük lakói aktívan segítik, pozitív irányba befolyásolják, és mindez meg is jelenik a múzeum dokumentumaiban.

 

Jelentkezési határidő: 2021. október 4.

 

A jelentkezés feltétele a letölthető nyilatkozat és az online önértékelési teszt kitöltése, továbbá a nyilatkozatban hivatkozott intézményi dokumentumok megküldése. Kérjük, hogy a kitöltött, aláírt, lepecsételt és visszaszkennelt nyilatkozatot és a dokumentumokat e-mailben küldjék el a kozossegimuzeum@skanzen.hu email címre.

 

További információ és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok

felhívás, képzés, muzeológia, műhely, pályázat, tájház, természet
2021-08-06 14:00
felhívás, múzeumpedagógia, műhely, téma
2021-07-15 18:00