EN facebook

Család? Szombat? Akkor Ludwig Múzeum!

PROGRAMAJÁNLÓ

2021-12-28 20:00

A Ludwig Múzeum minden szombaton családosok számára kialakított programcsomaggal várja azokat a szülőket, nagyszülőket és gyerekeket, akik ki szeretnék próbálni magukat múzeumi környezetben.

 

A múzeumi látogatások olyan lehetőségeket teremtenek, melyek segítenek kapcsolatot építeni és beszélgetést kezdeményezni az emberi életről és a művész által elképzelt, vagy adott esetben, igen valóságos világról.

 

Manapság mégis egyre kevesebb ember tekint a múzeumba járásra szórakozási formaként vagy lételemként. A ma élő fiatalság és a középkorúak többsége telefonjaik segítségével ugyan megörökíti a pillanatot, de nem járja őket át a múzeumi pillanat átütő érzése, nem jönnek létre átmeneti kapcsolatok, nem kezdeményeződnek beszélgetések.


Ezek helyreállításában és a most felnővő generációnak nyújtanak segítséget a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásai, amelyek törekednek arra, hogy bevonják a diákságot, valamint megismertessék őket ezzel a légkörrel. Ezáltal egy nyitottabb környezetben szerezhetnek tapasztalatokat.

 

Ebben a gondolkodásban játszanak szerepet a szombatonként rendezett családi délelőttök, amelyek az alkotni vágyó gyerkőcök mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szülőkre is, akik lebilincselő tárlatvezetéseken vehetnek részt. A program által a gyerekek otthonosabban mozognak majd a múzeumi környezetben és szüleik is kikapcsolódhatnak.

 

 

A múzeum ezen kívül a megértési nehézséggel élő óvodás, alsótagozatos gyermekek és szüleik, kísérőik részére is programlehetőséget ígér, melyet az Integrált Családi Délelőtt keretein belül valósított meg a múzeum. Az Integrált Családi Délelőttöt havonta kétszer, szombatonként rendezik meg a MÜPA és a Ludwig Múzeum közös otthonában.


Mind az integrált családi-, mind a családi délelőtt 10.30 és 12.30 között zajlik a Múzeum falai között, ahová előzetes jelentkezést követően 20 főt tudnak fogadni. A programsorozatra éves és féléves belépőkártyát is vehetünk, hogy a múzeumba látogatók minden szombaton igénybe vehessék a tárlatvezetést és a programokat is. Ezen kívül gondoltak azokra is, akik csak egyszer szeretnék megtapasztalni ezt az időtöltést. Ők 600 forintért válthatják meg a belépésre jogosító jegyet.


A hosszabb idősávot lefedő bérlet megvásárlása azért hasznos mind a gyerkőc, mind a szülő számára, mert a gyermek nem csak megismeri, hanem meg is szereti a környezetet és otthonosan fog mozogni benne. Egy gyerek számára nagyon fontos az állandóság és ha tudja, hogy a hétvégét a múzeumban fogja tölteni és részt vesz különböző programokon, az a szülő számára is megnyugvást jelent.

 

Összegezve az eddig leírtakat, meglátásom szerint, ez egy remek kezdeményezés a Ludwig Múzeumtól, melyet ajánlok minden olyan érdeklődőnek, aki szeretne gyermekével együtt egy-egy szombati napot eltölteni múzeumi környezetben, fejlesztve gyermekének látásmódját, a múzeum és a művészetek területén.

 


Képek forrása: Ludwig Múzeum honlapja

látogató, műhely, programajánló, régészet
2021-12-28 07:00
irodalom, múzeumpedagógia, műhely, pedagógus, tanulás
2021-12-21 07:00
emlékezet, gyűjtemény, interjú, irodalom, kiállítás, látogató, muzeológia
2021-12-15 07:00